428%-kal teljesítették már túl az ETH ötéves tervét

-

A stakingprotokollban zárolt ETH már 428%-kal haladja meg a szükséges küszöböt. Most ők számítanak a világ ötödik legnagyobb stakinghálózatának.

Az Ethereum 2.0 stakingprotokoljába már több mint 2,2 millió ETH-t utaltak – derült ki a Dune Analytics láncelemző adataiból.

Ez a mennyiség jelenleg 2,3 milliárd dollárt jelent az Ethereum jelenlegi piaci árfolyamán, vagyis 1049 dolláron.
Mindezek ellenére az eszköz csak a múlt héten 43%-ot növekedett, amely azt jelenti, hogy ez a számadat akár meg is változhat egy esetleges korrekció után ugyanis a beutalt ETH-k száma minden bizonnyal növekedni fog.
A hálózat jelenleg az ötödik legnagyobb kriptostakingrendszer a StakingRewards szerint. Mindössze a Polkadot, a Cardano és a Synthetix előzi őt meg.
Az Ethereum 2.0 – amely a kezdeti tervek szerint 2020 novemberében gördült volna ki – az Ethereum hálózatának több fázisból álló átváltását jelenti a proof-of-stake konszenzusmechanizmusra.
Ennek lényege, hogy a tranzakciókat hitelesítő csomópontokat kriptopénzt birtokló, ún. „staker”-ek futtatják – ellentétben a jelenlegi, proof-of-work rendszerrel, amely „bányász”-okkal oldotta meg ezt a feladatot, akiknek sikeressége az általuk nyújtott számítási teljesítménytől függ.

A lépés előnyei, hogy elméletileg egy gyorsabb és biztonságosabb hálózatot kapunk. Az Ethereum 2.0 beutalási szerződésének kezdetben 520.000 ETH-ra volt szüksége az elinduláshoz, a mai adatok szerint azonban mindezt – egy jóféle ötéves tervhez hasonlóan – már 428%-osan teljesítették.
Annak ellenére, hogy ennyi pénzt utaltak már be, nem sok személy vett részt mindebben. Az adatok szerint mindössze 4483 „egyedi” hitelesítő utalt be a hálózatba, amely azt jelenti, hogy egyetlen beutaló átlagosan 500 ETH-t küldött a szerződésnek.
Ezek között természetesen jól ismert entitások is vannak, ilyen például a Celsius Network kriptohitelező platform, amely 25.000 ETH-val járult hozzá a közöshöz, de további 3200 ETH-t az Ethereum megalkotója, Vitalik Buterin bocsátott a szerződés rendelkezésére.
Csak a tegnapi nap során 34.000 ETH került a kontraktusba, amely a Dune Analytics szerint az eddigi legmagasabb az idei évben.

Olvastad már? A közösségi médiában is tarol a bitcoin

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!