A közösségi médiában is tarol a bitcoin

-

Ahogy emelkedik az árfolyam, úgy lesz egyre jobb beszédtéma a bitcoin, ez pedig a Twitter aktivitásában is látható.

Ahogy átléptük a 30000 dollárt, ráadásul nem is kicsivel, több mérőszámban is új rekordokat tapasztaltunk a Twitter használata kapcsán.
A The TIE, egy kriptopénzes elemzőcsapat a hétvégén jelentette be, hogy a bitcoinról beszélő, egyedi Twitter fiókok száma meghaladta az eddigi rekordot jelentő, 2017 decemberi szintet.


Most több, mint 64 ezer ember beszélgetett a kriptopénzről a platformon.
Az elemzőcég ügyvezetője, Joshua Frank elmondta, a növekedés nem korlátozódik a bitcoinra, és valójában egy ideje már emelkedik az érdeklődés.
Az első rekorddöntés után nem sokkal újabb csúcsot tapasztaltunk, összesen 70000 egyedi fiók vett részt bitcoinnal kapcsolatos beszélgetésben.
2017 decemberben 135 ezer tweetben említették meg a vezető kriptopénzt, most ez is megdőlt, 140 ezerrel. Emellett az összes kriptopénzzel kapcsolatos tweet száma is megugrott, egy 24 órás periódusban elérte a negyedmilliót.
Ez a típusú megnövekedett érdeklődés nem csak a Twitteren tapasztalható. Ahogy a bitcoin árfolyama növekedésnek indult, úgy követte az internetes keresések számának a növekedése is, mind a bitcoin keresőszóra, mind arra, hogy „hogyan vehetek bitcoint”.
Ám viszont érdekes, hogy az Ethereum esetében nem növekedett számottevően a keresés, annak ellenére, hogy hatalmas növekedési eréllyel emelkedett 1000 dollár fölé az árfolyama.

Sokan úgy vélik, amit most tapasztalunk, az az intézményi FOMO, azaz a félelem, hogy kimaradnak a dologból. Ezt követheti majd a kisbefektetők nagyobb arányú megjelenése a piacon.

Olvastad már? Szép csendben rekordot döntött a defi is

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!