Az egész kriptopiac pozitív irányba mozdult el. A bitcoin értéke 5%-ot emelkedett az elmúlt 24 óra alatt és sok altkoin is heti csúcson van. Több tényező is állhat az áremelkedés mögött.

Az infláció a kriptopénzek felé tereli az embereket

A múlt héten több politikus is hatalmas kisegítési és gazdaságélénkítő csomagokat ígért, hogy enyhítsék a növekvő munkanélküliség és a recesszió hatását.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az emberek megkönnyebbültek, de a közgazdások gyorsan kapcsoltak. Szakértők szerint ezek az intézkedések hatalmas inflációhoz és további gazdasági problémákhoz vezetnek a jövőben.

A kisegítési csomagokat már napok óta heves kritika éri. Elemzők szerint a Fed döntése, hogy 2 billió dollárt nyomtassanak, jelentősen csökkenti majd a dollár értékét.

Nem meglepő, hogy egyre több befektető választja a kriptopénzeket, melyeknek kötött a készlete, így nem kell félni egy központi bank manipulálásától.

Ez megerősíti azt a szemléletet, hogy az emberek egyre jobban bíznak abban, hogy a bitcoin és az altkoinok értékállóak lehetnek gazdasági nyomások ellenére.

Az emberek egyre jobban érdeklődnek a kriptopénzek iránt

Március közepén a kriptobefektetők több millió dollárnyi kriptopénzt likvidáltak, hogy gyors készpénzhez jussanak. A legtöbben a gazdaság összeomlásából származó tömeges leállásoktól tarthattak.

Mostanra egyértelművé vált, hogy a tömeges eladások rendkívüli lehetőségeket nyújtott a blokkláncipar számára.

A bitcoin hónapok óta először esett be 7000 dollár alá, így erős lehetett a vásárlási kényszer. A legtöbb altkoin hasonló módon már több mint egy éve nem volt ilyen alacsony szinten.

A platform továbbra is erős alapokra épül

A bitcoin részéről soha nem fért kétség ahhoz, hogy a 2020 erős évnek mutatkozik. A koronavírus megjelenése előtt a piac teljes gőzzel a helyreálláson dolgozott.

A blokkjutalom feleződésével sokan az árfolyam jelentős emelkedésével számoltak. Ezek a tényezők továbbra is fennállnak, és egyre több ember szerint zárhat jó évet a vezető kriptopénz.

Továbbra is tény, hogy a legtöbb kriptopénz, köztük a bitcoin hálózata is nagyon erős. A decentralizált pénzügyek (DeFI) növekedésével az Ethereum aktivitása is rekordszinten van.

Még az olyan kisebb altkoinok, mint a chainlink, a vechain és a stellar is jelentős valós felhasználást tapasztal, amelyre a befektetők is felfigyelnek.

A kriptopiacokra továbbra is mozgékony napok várnak, de a hálózat ma bebizonyította, hogy továbbra is egészséges maradt.

Olvastad már? Kezd visszaesni a bitcoin hálózati aktivitása, mi történik?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.