Egyiptom korlátozza a készpénzfelvételt, megoldás-e a bitcoin?

-

A koronavírus okozta pánik és bizonytalanság közepette Egyiptom lett a legújabb olyan ország, amely korlátozni kezdte a pénzfelvételeket.
A magánszemélyek mostantól legfeljebb napi 635 dollárt készpénzt vehetnek fel a bankfiókból és mindössze 317 dollárt az ATM-ekből. De megoldás-e minderre a bitcoin?

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egyiptom korlátozza a készpénzfelvételt

A New York Times szerint az egyiptomi jegybank arra utasította az ország pénzintézeteit, hogy ideiglenes limiteket vezessenek be a pénzfelvételekre és -behelyezésekre.
Ez a legutóbbi lépés arra irányult, hogy kordában tartsák az inflációt, és elkerüljék, hogy a lakosok készpénzfelhalmozásba kezdjenek.


A bankfiókokból napi szinten maximálisan felvehető készpénz a magánszemélyek esetében 10 000 egyiptomi fontra (635 dollár), vállalatok esetében 50 000 fontra (3100 dollár) csökkent.
Ezen korlátozások alól csak azok a társaságok képeznek kivételt, amelyek a munkavállalók bérének kifizetése céljából kérvényezik a készpénzfelvételt.
A szabályozások azután lépnek életbe, hogy a lakosok tömeges pénzfelvételi hullámba kezdtek. Tarek Amer, a jegybank kormányzója vaásrnap azt mondta, hogy az elmúlt 3 hét alatt nagyjából 30 milliárd egyiptomi font (1,91 milliárd dollár) került a bankokból a lakosok kezébe.

Mint mondta:

Rájöttünk, hogy a magánszemélyek annak ellenére kezdtek tömeges pénzfelvételbe, hogy valójában nem is volt rá szükségük … Az elmúlt 3 héten 30 milliárd fontot vettek fel. Fegyelemre van szükségünk. Társadalomban élünk, gondolnunk kell másokra is.

A Bitcoin megoldás lehet?

Ahogy a Vis nevű Bitcoin-szószóló a Twitteren kiemelte:

Ezért jött létre a bitcoin

Az Egyiptomban regisztrált koronavírusos esetek száma jelenleg 800 alatt van. Az ország egészségügyi rendszere ennek ellenére egyáltalán nincs felkészülve a tömeges járványra. Az egyiptomi valuta ezen felül nagyban hajlamos az elértéktelenedésre, amely csak tovább mélyítheti ezt a krízist. A bejegyzésben idézett források szerint:

Ez korlátozhatja a felhalmozást, a pánikvásárlásokat és segíthet az árfolyam karban tartásában

Talán igen. De ismét visszatérünk ugyanahhoz a problémához, amelytől az elavult bankrendszer nem tud (nem akar?) megszabadulni. Ha valaki korlátozza a pénzed, az nem a te pénzed többé.
A Bitcoint azonban senki nem korlátozhatja. Egy jegybankár sem léphet közbe és döntheti el, hogy mennyit utalj másoknak. Ha most szétnézünk a világban Kairótól New Yorkig, látható, hogy a fiattal egyáltalán nem ez a helyzet.

Olvastad már? Gyűjts be több mint 12%-ot a BEST Tokenből évente!

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!