A világ évtizedek óta az egyik legjelentősebb gazdasági válsággal szembesül, és egyre félőbb, hogy több éves recesszióba léphetünk.

A gazdasági válság ennek ellenére kulcsszerepet játszhat abban, hogy elterjedjen a bitcoin és a blokklánc technológiája.

Három fő oka lehet ennek…

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A bitcoin továbbra is gyorsan terjed

Sokan bírálják a Fed-et amiért több billió dollárt nyomtatnak, hogy segítsék a munkanélkülivé vált embereket.

Ez szinte biztos, hogy jelentős inflációhoz fog vezetni, amely hatalmas hatással lehet az olyan, kevésbé fejlett országokra, ahol a dollárral biztosítják magukat az emberek a saját nemzeti fiat pénzük gyengesége ellen.

A dollár már évtizedek óta egy megbízható valuta az USA-n kívül is. Most veszélybe került az uralma, és részben a bitcoin és a többi kriptopénz veheti át a helyét.

Még a jelenlegi válság előtt is rohamosan terjedtek a kriptopénzek, a gyengébb dollár csak tovább gyorsíthatja ezt a folyamatot.

Egyre népszerűbb a menedék narratívája

A jelenlegi gazdasági válság bebizonyította, hogy a globális pénzügyi keretrendszer sokkal gyengébb, mint azt korábban gondoltuk.

A bitcoin már régóta fennállt mint alternatíva, mivel lehetővé teszi a vagyonok tárolását és felhasználását centralizált intézmények nélkül.

Lehet, hogy sokakat frusztrál a bitcoin értékének csökkenése az elmúlt hetek során, de a bitcointulajdonosoknak nem kell attól tartaniuk, hogy egy központi szerv lefoglalná vagy elértéktelenítené vagyonukat.

Ez a tény már önmagában elég lehet ahhoz, hogy tovább terjedjen a bitcoin azok között, akik elvesztették hitüket a pénzügyi rendszerekben.

A jelenlegi értékértől függetlenül a bitcoin ilyen szempontból egy nagyon biztonságos lehetőséget nyújt a vagyonok megőrzésére.

A blokkláncszféra konszolidálódni fog

Vannak altkoinok, amelyek valóban hasznosak, de a legtöbb nem kínál egyedi megoldásokat, így eljött a konszolidáció ideje az erősebb blokkláncok körül.

A gyenge altkoinok eltűnésével tovább növekedhet azok értéke, melyek valós lehetőségeket kínálnak a tömeges elterjedés irányába. Ez a bitcoin és vetélytársai számára is előnyök lehet.

Emellett az intézményi befektetők és nagyvállalatok is találhatnak olyan platformokat, melyeket felkarolhatnak.

Ez a folyamat fájdalmas lehet egyes magánbefektetők számára, de sokkal egészségesebb környezetet hozhat létre a blokklánc hosszú távú elterjedése érdekében.

Olvastad már? 33,8 millió dollárnyi bitcoint utaltak a Binance-re

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.