3 ok, ami miatt korrekciót tapasztalt a bitcoin

-

A bitcoin árfolyama 13.000 dollár alá csökkent szerdán, a 11 órán belül bekövetkezett 7%-os csökkenés ellenére azonban a piaci érzelmek három ok miatt továbbra is pozitívak.
A bitcoin árfolyama 13.000 dollár alá esett október 28-án, röviddel azt követően, hogy elérte a 13.850 dolláros csúcsát. A 11 órás 7%-os esés ellenére azonban a piaci szentimentum továbbra sem csökken.

Először is, a bitcoin továbbra is ott tartózkodik, ahol október 27-én, nagyjából 24 órával ezelőtt tartózkodott. Másodszor, a BTC elérte a 13.850 dollárt, amely a több éves, 13.873 dolláros ellenállás alatt található. Harmadszor, az egész piacot érintő zuhanás várható volt, lévén, egyre kevesebb stabilcoin áramlik be a tőzsdékre.

Tegnapi szintekre esett vissza a bitcoin

Az elmúlt két nap során a bitcoin 8,5%-ot ralizott 13.783 dollárról 13.850 dollárig a Coinbase-en. Az árművelet egy hónapig tartó növekedés után valósult meg, amely során a vezető kriptopénz árfolyama 10.200 dollárról 13.850 dollárig emelkedett.
Most, magas időnézeten, például napi csárton vizsgálva a BTC árfolyama kulcsfontosságú rövid távú mozgóátlag környékén lebeg.
A bitcoin legutóbbi mintázatait figyelve látható, hogy minden egyes növekedést egy konszolidációs fázis követ, amelynek köszönhetően az éppen zajló rali fenntartható.

A bitcoin napi árfolyama a finanszírozási rátákkal. Forrás: Tradingview.com
A spot piac derivátumpiaccal szemben való erőssége is arra utal, hogy a növekedés erős és egészséges.
A „Byzantine General” nevű pszeudonim kereskedő ezt mondta:

„A magasabb spot árfolyam és a magasabb spot érték (relatívan) bullishnak számít, mivel azt jelenti, hogy a rali valós vásárlásokon alapszik, nem pedig degeneráltaknak a derivátumokkal való hazardírozásán.”

A 13.873 dollár már több éves ellenállásnak számít

A bitcoin korábbi csúcsa 13.900 dollár volt még 2019 júliusában a legnagyobb tőzsdéken. Ahogy arról korábban többen is beszámoltak, a kereskedők a 13.875 dolláros szintet részben emiatt döntő ellenállásnak tekintik.
Ha a BTC folyamatosan túlnőné a 13.875 dollárt mindenféle visszahúzódás nélkül, akkor a rali nagyon túlhevülne. Közepes távon mindez növelné egy mély visszahúzódás esélyeit, vagy ahogy egyes elemzők hívják, a „pokolgyertya” esetleges kialakulását.

A BTC csökkenése egybeesik a stabilcon-beutalások csökkenésével

A bitcoin rövid távú korrekcióját megelőzően Ki-Young Ju, a CryptoQuant vezérigazgatója arra figyelmeztetett, hogy a tőzsdékre való stabilcoin-beáramlások csökkenőben vannak.

Forrás: CryptoQuant

A stabilcoinok beáramlása pontos mérőszámnak bizonyult idáig, hiszen sokan használják ezeket az eszközöket egyfajta piaci kapuként.
A Binance által birtokolt CoinMarketCap adatai szerint a tether napi volumene a nagy tőzsdéken már meghaladta az 59 milliárd dollárt. Tisztán a napi volument vizsgálva a tether a leginkább kereskedett kriptopénz a globális piacon.
Néhány órával korábban, mielőtt a BTC esése megtörtént volna, Ju az alábbi tweetelte:

„Egyre kevesebben helyeznek be stabilcoinokat a tőzsdékre. A BTC vásárlási ereje rövid távon (72 óra) gyengülőben van.”

A stabilcoinok beáramlásának gyengülése okozhatott éles visszahúzódást a bitcoin árfolyamában, mivel a vásárlók és az eladók intenzív harcban állnak egymással az utóbbi hetekben.
Néhány bányász és bálna az eladás mellett dönt, míg az új beáramlások folyamatosan ellensúlyozták az eladási nyomást

Olvastad már? Alakul a JPMorgan blokkláncvállalata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!