A több évszázados Rothschild Investment a Grayscale-en keresztül vásárolt az eszközből.

A chicagói székhelyű Rothschild Investment Corporation több mint 265 ezer részvényt vásárolt a Grayscale Ethereum Trust (ETHE) részvényeiből.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Belekóstolnak az Ethereumba

A jelentés szerint március 31-én a Rothschild részvényei az ETH trustban meghaladták a 4,75 millió dollárt.

A cég a legendás Rothschild család része – egy titkos csoport, melynek érdekei a globális pénzügyek, ingatlanügyek, bányászat, ékszerek, borászat és egyebek köré csoportosulnak. A család a világ legnagyobb magánvagyonával rendelkezett a 19. században, de vagyona ma is jelentős.

Az ETHE egyike a Grayscale által kínált kriptó fedezetű „trust” termékeknek. Ezek teljesen szabályozott, intézményi célú pénzügyi eszközök, amelyek a befektetőknek kínált részvények mellett kis mennyiségű spot kriptót is tartalmaznak.

A termék jelenleg az egyetlen módja annak, hogy az Egyesült Államokban működő intézményi befektetők és family office-ok kitettséget szerezhessenek a növekvő kriptopiacon, mivel a szabályozatlan kriptotőzsdék bármikor becsődölhetnek.

Az ETHE befektetés mellett a Rothschild csaknem 8000 részvénnyel 38.346 részvényre növelte a Grayscale Bitcoin Trust pozícióját, a 2020 végén birtokolt 30.454 részvényhez képest. Ezek értéke jelenleg 1,92 millió dollár.

A cég lett az első családnévvel rendelkező intézményi alap, amely a Grayscale Trust termékén keresztül szerzett ethereumkitettséget.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Növekvő ETH érdeklődés

A legtöbb intézményi kriptotevékenység főként a bitcoinra korlátozódik, de az ethereum erős alapjai, a közelgő frissítések és a szélesebb körű felhasználási lehetőségei miatt jobb befektetésnek tűnik egyes befektetők számára.

A CoinShares elemzőcég múlt havi jelentése szerint az Ethereum befektetési termékek 2021 első negyedévben összesen 4,2 milliárd dolláros bevételt értek el, ami az eddigi legmagasabb érték

„Az alapok forgalmáról szóló adatok rámutattak arra, hogy az Ethereum egyre népszerűbb a befektetők körében, a múlt héten 113 millió dolláros beáramlással, ami a teljes forgalom csaknem 50%-át teszi ki” – áll a jelentésben.

Vannak, akik spot ETH-t vásárolnak a spot kriptfedezetű pénzügyi eszközök helyett.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

A Meitu kínai cég, aki egy hongkongi képszerkesztő alkalmazást fejleszt, ez év elején egyetlen nap alatt 22 millió dollár értékben vásárolt a termékből.

Olvastad már? EOS/USDT Közép távú elemzés – Ádám, és Éva újra megjelent.

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!