Hány liter üzemanyag szükséges a GameStop, a Bitcoin és a Dogecoin Holdra küldéséhez?

Attól függően, hogy melyik oldalon állsz a GameStop-esettel kapcsolatban – amely során a szervezett kiskereskedők 6 milliárd dollárral kopasztották meg a Wall Streetet pár nap alatt – gondolhatod azt, hogy el kellene venni a gyufát Elon Musktól, vagy azt is, hogy többet kellene adni neki.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

David Einhorn, a Greenlight Capital alapítója, befektetőinek írt levelében azzal vádolja Muskot, hogy a kritikus pillanatban olajat öntött a tűzre a GameStop „short squeeze” alatt.

Einhorn szerint Elon Musk, és a kockázati tőkés Chamath Palihapitiya felbujtóként álltak a short squeeze mögött, és mindketten tweetjeikkel és tévés megjelenéseikkel bátorították a kiskereskedőket.

„Megjegyezzük, hogy a GME squeeze sugárhajtású üzemanyagát Chamath Palihapitiya és Elon Musk szolgáltatta, akiknek a TV-ben, illetve a Twitteren való megjelenése a kritikus pillanatban tovább rontotta a helyzetet”írta Einhorn a Markets Insider értesülése szerint.

Az r/WallStreetBets Reddit-csoport felhasználói által véghezvitt GameStop short squeeze alatt Elon Musk olyanokat tweetelt, amit egyesek a csoport törekvésének támogatásaként értelmeztek.

Január 26-án, nem sokkal azt követően, hogy a GME részvényei egyetlen nap alatt 91%-kal emelkedtek, Musk a „Gamestonk!!” kifejezést tweetelte ki, a WallStreetBets csoport linkje mellett.

Az ezt követő 24 óra alatt a GME részvényei további 134%-kal emelkedtek, 147 dollárról egészen 347 dollárig, majd január 28-án a GameStop részvényeinek értéke elérte minden idők legmagasabb – 483 dolláros árát – ami 18.693%-os növekedés mindössze kilenc hónap alatt.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Chamath Palihapitiya január 27-én jelentette ki, hogy támogatja a kiskereskedőket, és a CNBC műsorvezetőjének elmondta, hogy a GameStop tökéletes példája annak, hogy az egyszerű kisembereknek sikerült visszaszorítani a Wall Street befektetőit.

Einhorn elmondta, hogy mára majdnem hogy anarchia uralkodik, ami a tőzsde hiányos szabályozásából jól látható. Ezt Einhorn összehasonlította azzal a helyzettel, amikor „a törvények nem vonatkoztak Elon Muskra”, a rendőrség finanszírozásának megvonásával kapcsolatban.

Korábban Elon Muskról felvetették, hogy a Twitteren keresztül indokolatlanul befolyásolta a kriptopiacot a BTC és DOGE nyilvános támogatásával.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Jogi szakemberek szerint Musk tweetjei katalizátorként működhettek a valuták februári nyereségében, és figyelmeztettek, hogy az ilyen tweetek felkelthetik az SEC figyelmét.

Musk nevetett az akkori javaslaton, és azt állította, hogy örömmel fogadja a SEC vizsgálatait tweetjeivel kapcsolatban, mivel egyszerűen szereti a „kutyákat és a mémeket”.

Olvastad már? Májustól már csak banki utalást fogadnak a kriptotőzsdék Törökországban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.