A DOGE árrobbanása az aktivitás megugrásával esett egybe, a hálózaton egyetlen nap alatt összesen 12 milliárd dollárnyi tranzakciót hajtottak végre.

A Dogecoin piaci kapitalizációja szó szerint drámai mértékben emelkedett, ráadásul úgy néz ki, a bálnák is felébredtek.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A blokklánc elemzése kimutatja, hogy a tranzakciószám ugyanilyen meredeken emelkedett.

A BitInfoCharts számaiból láthatjuk, hogy egy 24 órás periódusban összesen 12 milliárd dollár értékű utalást hajtottak végre. Hogy ez mekkorának számít, azt abból láthatjuk, hogy ugyanaznap az Ethereumon 6 milliárd dollár fordult meg.

Márpedig az Ethereum a világ második legnagyobb blokklánca. A GitHubon például kétszer akkora az aktivitása, mint a Bitcoiné.

A Dogecoin viccként indult 2013-ban, és már az elején úgy fogalmaztak, hogy az értékét a logóként választott Shiba-Inu fénykép adja.

Nincsenek aktív fejlesztői, ráadásul a létrehozója 2016-ban eladta az összes saját coinját, mikor munkanélküli volt.

Ráadásul a decentralizációt éltető iparágban a DOGE kilóg a sorból. Egyetlen cím birtokolja a készlet 28%-át, a legnagyobb 11 tárca pedig összesen 46%-ot tart.

Itt kell megemlíteni azt is, hogy a Tesla vezére, Elon Musk bevallottan kedveli a projektet, és úgy fogalmazott, hogy teljes támogatást kap tőle, ha a top hodlerek eladják a készleteiket.

Egy február tweetben, az akkori 5 cent körüli árfolyamnál ezt egyértelműen ki is fejezte.

„Ha a Dogecoin bálnái kiadják a kezükből a coinjaik nagyját, a projekt megkapja a teljes támogatásomat. Az a baj, hogy most túl sok összpontosul, túl kevés kézben.”

Mielőtt a DOGE a Reddit és Musk részéről megkapta a felkarolást, a teljes nyolc éves története alatt mindössze egyetlen egyszer volt 1 cent az árfolyama, mindig alatta tartózkodott az ár.

Most viszont egyedül a múlt héten 400%-ot emelkedett 30 centig, és ezzel párhuzamosan számos tekintetet vont magára.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

A Skew.com elemzői szerint a Dogecoin Reddites feliratkozóinak a száma a múlt héten exponenciális ütemben növekedett, az árral párhuzamosan. A napi pár százas értékről a napi több ezresig nőtt.

Olvastad már? EOS/USDT Közép távú elemzés – Ádám, és Éva újra megjelent.

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.