A török jegybank megtiltja a fizetésfeldolgozóknak, hogy fiat-kripto  belépőpontként szolgáljanak kriptováltók számára.

Egy új török rendelet megtiltaná a kriptotulajdonosok számára, hogy digitális eszközeiket fizetésekre használják fel.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ezenfelül magukat a fizetési szolgáltatókat is arra kötelezné, hogy ne legyenek a kriptováltók fiat belépőpontjai.

A török jegybank pénteki bejelentése szerint a tilalom április 30-án lép érvénybe, minden kriptofizetési megoldást, és partnerséget törvénytelenné téve.

Mint mondták „a kriptoeszközök fizetési szolgáltatásokban való bármely közvetlen vagy közvetett felhasználása és az elektronikus pénzkibocsátás” betiltásra kerül.

A tiltások ellenére a bankok kivételt képeznek a szabályozás alól. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók banki utalással továbbra is feltölthetik tőzsdei egyenlegüket török lírával.

Mindössze a fizetési szolgáltatóknak nem lesz lehetőségük ezentúl pénzbehelyezést és pénzfelvételt feldolgozniuk, ha a tranzakció másik oldalán egy kriptováltó áll.

A fizetési feldolgozók és digitális tárcák nagy népszerűségnek örvendenek Törökországban a kriptováltókra történő be- és kiutalások tekintetében.

Az olyan globális kriptotőzsdék, mint a Binance például partnerségre is lépett nemrég a Papara szolgáltatóval, amikor belépett az ország piacára, különféle kriptopénzek vásárlását téve ezáltal lehetővé a líra ellenében.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Az új szabályozás értelmében a felhasználóknak két hetük van arra, hogy lenullázzák egyenlegüket, amennyiben kizárólag valamilyen fizetési szolgáltatót használnak fiat-kripto kapuként.

A török kormány mindig is igyekezett rövid pórázon tartani a fizetési ökoszisztémát. 2016-ban az ország még a PayPal globális fizetésfeldolgozót is kitiltotta a területéről.

Az utóbbi hónapokban a kriptoszabályozás is egyre gyakrabban volt téma Törökországban.

Múlt hónapban a pénzügyminisztérium bejelentette, hogy monitorozni fogja a kriptoökoszisztémát, és együtt a jegybankkal és az illetékes hatóságokkal szabályozni fogja az ágazatot.

Olvastad már? A Goldman Sachs közelről figyeli a bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!