David Solomon, a Goldman Sachs vezérigazgatója csütörtöki beszámolójában érintette a bitcoint és a pénz digitalizálását.

A Goldman Sachs továbbra is elismeri a Bitcoin jelentőségét. A bank vezérigazgatója, David Solomon csütörtöki beszámolójában érintette a kriptovalutákat, valamint a jegybanki digitális valutákat (CBDC).

„Amint ezek a területek továbbfejlődnek, jelentős zavarok és változások következnek be a pénz globális mozgásában” – mondta.

„Jelentős hangsúlyt fektetünk a bitcoinhoz hasonló kriptovalutákra, ahol a jövőbeli pálya kevésbé egyértelmű, mivel ezeket a piaci szereplők értéktárolóként ítélik meg” – tette hozzá.

A vezérigazgató észrevételei egybevágnak az április elején elmondottakkal: hogy a bank ügyfelei érdekeltek a bitcoinban, de átláthatóbb szabályozásra van szükség ahhoz, hogy a vállalat a kriptovilágban megbízóként működhessen.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Goldman Sachs szorosan figyelemmel kíséri a digitális eszközöket: a vagyonkezelő Bitcoin-befektetési termékeket kínál ügyfeleinek, és nemrégiben jelentették be kriptovaluta-kereskedési pultjának újranyitását.

Az Egyesült Államok szabályozási politikája azonban lelassítja a dolgot.

„Természetesen a jelenlegi szabályozási irányelvek szerint kell működnünk” – folytatta Solomon. „Például nem tarthatunk bitcoint, és nem is kereskedhetünk vele.”

Solomon hozzátette, hogy a bank „szerepet vállal ezekben az újításokban, mivel a digitális eszközök fontosak ügyfeleink számára, és fontosak a globális pénzügyi rendszerek jövője szempontjából.”

Solomon megemlítette a CBDC-ket is. A CBDC egy központosított digitális eszköz, amelyet egy kormány vagy annak jegybankja bocsát ki, és amely javítani kívánja a natív fiat devizák, például az amerikai dollár vagy a japán jen működését.

Az országok a CBDC-előállításának különböző szakaszaiban vannak. Kína már teszteli a jüan digitális változatát, de az USA még mindig lemaradásban van; a Fed közölte, hogy még mindig messze jár a CBDC kiadásáról szóló döntés meghozatalától.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Solomon elismerte a technológia fontosságát, hozzátéve, hogy a központi bankok világszerte vizsgálják a CBDC-ket, hogy meghatározzák azok „globális fizetési rendszerekre gyakorolt ​​hosszabb távú hatását.”

Olvastad már? A Coinbase minden alkalmazottjának 100 részvényt ajándékoz

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!