A kriptovilág jelenlegi eseményei csak kisebb csaták voltak a háborúban. „Drámai” változások következnek.

A hagyományos pénzügyi szektor felügyelői nem engedik, hogy a Bitcoin harc nélkül vándoroljon a naplementébe.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ezt a hozzáállást fejezte ki a Világgazdasági Fórum blokkláncért és digitális eszközökért felelős vezetője, Sheila Warren, aki szerint egy „drámai” szabályozási fordulat készül a bitcoinnal és a tágabb kriptovalutatérrel szemben.

Warren csütörtökön a Bloombergnek elmondta:

„Látni fogunk egy újabb drámai kísérletet ennek a térnek a szabályozására. Mivel egyre nagyobb aktivitás van ezeken a platformokon, egyre nagyobb az igény a szabályozók bevonására is.”

Warren észrevételei néhány órával azután érkeztek, hogy a Coinbase lett az első kriptovaluta-tőzsde, amely már a Nasdaqon jegyezi részvényeit.

Továbbá, a bitcoin elmúlt egy évben látott növekedésével, az ipar megfigyelői abban reménykedtek, hogy ezek új keletű legitimitást kölcsönöznek a kriptovalutáknak, és talán a szabályozók számára is megkönnyítik a belépést.

Ez a lehetőség továbbra is valószínű, különösen ha figyelembe vesszük a Hester Peirce, SEC-biztos által ajánlott szabályozási megközelítését.

Peirce nemrég azt javasolta, hogy a kriptocégeknek egy hároméves türelmi időszakot kell kivárniuk, mielőtt bejegyezhetnének bármilyen natív tokent értékpapírként – feltéve, hogy bizonyos feltételek teljesülnek.

Egy ilyen feltétel például, hogy az adott blokklánc-hálózatnak a hároméves időszak végére kellően decentralizáltnak kell lennie a további SEC-ellenőrzések elkerülése érdekében.

Warren azonban úgy véli, hogy az ellenőrzés elkerülhetetlen, és hogy gyakoriságuk csak növekedni fog, mivel a bitcoin ára tovább emelkedik.

Warren elmondta, hogy a kriptofellendülés által kiváltott aktivitás és a Coinbase listázása csak a folyamat kezdete volt, nem pedig a csúcspontja.

„Néhányan ezt tartják a csúcsnak, szerintem azonban ez nem így van” – mondta Warren.

A kormányzati szervek retorikája a kriptovaluta-szabályozási kérdésében általában a fogyasztóvédelemre összpontosít – ez egy nagyon is valós probléma egy olyan iparágban, amely még mindig hajlamos a különféle feltörésekre, csalásokra és véletlen hibákra.

A szabályozásra való felhívásokat azonban a kormányok természetes vágya is motiválja, hogy a pénzkibocsátást és a pénzforgalmat saját ellenőrzésük alá vonják.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

A kriptovaluták szabadon mozgatható, autonóm jellege komoly veszélyt jelent a fiat rendszerek kiemelkedő jelentőségére.

A legtöbb nagy gazdaság már részt vesz a kriptovaluták hatásának csillapításában adók és szabályozás útján, vagy jegybanki digitális valutákat indít, amelyekkel végül helyettesítenék azokat.

Olvastad már? Valójában több száz bitcoinhoz kapcsolódó ETF van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!