Az Egyesült Államokban nincsen közvetlenül a bitcoin teljesítményét követő ETF, viszont több száz olyan ETF létezik, amely jelentős mértékben fektetett be a kriptoiparba.

Elég sok alap és ETF kezdi felhalmozni a kriptós cégek részvényeit. Az ETF.com jelenleg több száz olyan alapot tart nyilván, amelyek tartanak a bitcoint birtokló cégek papírjaiból.

88 ETF rendelkezik MicroStrategy kitettséggel, 144 a Square, és 222 a Tesla részvényeit birtokolja. 16 olyan ETF van, amely különböző bányászcégekben birtokol részesedést. Emellett 200 ETF tartja a BlackRock alapkezelő papírját.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A legjobb kriptós ETF-ek

Kilenc olyan alap is van, amely kriptobányász cégek papírjait is tartja, és olyan vállalatokat is birtokol, amelyek tartalékként használják a BTC-t.

A BLOK-nak van a legnagyobb kriptós kitettsége, százalékosan a legnagyobb tíz allokációjából hét a kriptoiparban működik.

A BLOK teljes tőkéjének ezek teszik ki az egy-harmadát. Az alap ezeket a befektetéseket az „újfajta adatmegosztó technológiák” kategóriába sorolja. Idén ők az eddig legjobban teljesítő ETF, 71,7%-os emelkedéssel.

Ha az összes ETF-et nézzük, ezzel a nyolcadik legnagyobbnak számítanak. Ha pedig a tőkeáttételes és az inverz alapokat kivesszük a képből, akkor a másodikak. Az ETF-ek közül ráadásul ők tartják legnagyobb arányban a MicroStrategy és a Marathon papírjait.

A Nasdaq NexGen Economy ETF a következő, amely még ráfért a top100-as listára, de ehhez szintén ki kell vennünk a rangsorból a tőkeáttételes termékeket.

Év eleje óta 23,15%-ot sikerült növekedniük. Jelenleg kicsit több, mint 5-5 millió dollárnyit birtokolnak a MicroStrategy, Marathon, Square részvényeiből.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A nagypályások

Ha nem a százalékokat nézzük, hanem a teljes befektetett tőkét, abszolút értékben, akkor a Vanguard Total Stock Market ETF rendelkezik a legnagyobb kriptós befektetéssel.

2,77 milliárd dollár van Tesla részvényekben, 478 millió Square, 29,4 millió MicroStrategy, és 11,38 millió Riot Blockchain papírokban. Emellett 516 milliót tart BlackWater-ből.

A listán a második az iShares Core S&P Total U.S. Stock Market ETF. A Tesla 450 millió, MicroStrategy 4,4 millió, Marathon 3,86 millió, és Riot 3,12 millió dollárral képviselteti magát náluk.

Az USA tőzsdefelügyelete előtt jelenleg hét ETF-beadvány van, de eddig még egyet sem bíráltak el.

A Fidelity Investments, Skybridge Capital, WisdomTree, Morgan Stanley és NYDIG, VanEck, és Valkyrie Digital Assets mind a SEC döntésére várnak.

Február közepén a szomszédos Kanadában elindult egy közvetlen bitcoin ETF, a Torontoi Értékpapír Tőzsdén, azóta elkerülte az 1 milliárd dolláros összértéket.

A szintén Kanadában működő Ninepoint Partners és a CI pedig bejelentették, hogy a bitcoin alapjaikat szeretnék átkonvertálni ETF-re.

Olvastad már? A CIA ex-igazgatója szerint nemzetbiztonsági kérdéssé vált a bitcoin támogatása

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!