2024 végére várható döntés a SEC vs. ConsenSys ügyben

-

A közelmúltban egy texasi bíró döntött a gyorsított eljárásról a ConsenSys és amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) perében.

Az azonban továbbra sem biztos, hogy a SEC szabályozhatja-e bróker-kereskedőként a MetaMask kriptotárcát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A ConsenSys ügyvédek gyorsított döntéshozatal iránti kérelmét Reed O’Connor bíró jóváhagyta.

Az ügyben a ConsenSys arra vonatkozó érvelésének megalapozottságát fogják értékelni, hogy a SEC rendelkezik-e kongresszusi felhatalmazással a MetaMask értékpapír-brókerként és kibocsátóként történő szabályozására.

Szabályozás mindenáron

A bíró egy sor határidőt állapított meg, többek között az alpereseknek július 29-ig kell benyújtaniuk a válaszokat, augusztus 16-ig be kell fejezniük a diszpozitív indítványhoz szükséges korlátozott kérdésekre vonatkozó feltárást.

Szeptember 20-ig be kell nyújtaniuk a diszpozitív indítványokra vonatkozó nyitó beadványokat, november 1-jéig be kell nyújtaniuk az amicus beadványokat, és november 26-ig be kell nyújtaniuk a válaszbeadványokat.

Hétfőn a SEC vádat emelt a ConsenSys ellen azzal, hogy a MetaMask Staking révén értékpapírok be nem jegyzett felajánlásában és értékesítésében vett részt, valamint a MetaMask Staking és a MetaMask Swaps révén be nem jegyzett brókerként működött.

A SEC vádjai

A panasz szerint a ConsenSys 2023 januárja óta „több tízezer be nem jegyzett értékpapírt” kínált és értékesített a likvid stake-programok keretében.

Ezek a programok likvid, stakelhető tokenek létrehozását és kibocsátását foglalják magukban a stakelhető eszközökért cserébe.

A SEC azt állítja, hogy mivel a ConsenSys terjesztette ezeket a programokat, ezzel értékpapírok be nem jegyzett felajánlását és értékesítését végezte, és be nem jegyzett brókerként működött.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A SEC panasza szerint a ConsenSys „jelentős díjakat” szedett be állítólagos „nem bejegyzett brókerként”, és „nem bejegyzett értékpapírügyleteket” folytatott, potenciálisan kitéve a befektetőket a szövetségi értékpapírtörvények által biztosított védelem nélküli kockázatoknak.

Gurbir S. Grewal, a SEC végrehajtással foglalkozó részlegének igazgatója hangsúlyozta az ügynökség elkötelezettségét a rossz szereplők felelősségre vonása mellett az értékpapírpiacon.

Sok szakértő szerint új törvényeket kellene bevezetni az innováció ösztönzése érdekében, és nem elavult törvények által szabályozni, ahogyan ez ebben az esetben történt.

Végső soron a ConsenSys SEC elleni pere jelentős lépést jelentett ebben a kérdésben.

Egy texasi bíró gyorsított eljárásban döntött arról, hogy a SEC jogosult-e brókerkereskedőként szabályozni a MetaMask-ot.

A döntés, amely az év végére vagy 2025 elejére várható, meghatározza a MetaMask jövőbeli szabályozási státuszát, és tágabb értelemben is hatással lehet a kriptovaluta-iparra.

Olvastad már? A szakértő elemzi a Bitcoin árfolyam gyengülése mögött álló tényezőket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SHIB nekiszomorodott a hacker incidens miatt, ám a Shiba Shootout túlélte a szégyent

Míg a Shiba Inu ($SHIB) érmék értéke  az az elmúlt nap során inkább csökkent, a város új sheriffje, a Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) már 729 ezer...

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!