18 évesen a Bitcoinról tanít a salvadori fiatal

-

Gerardo Moran története a Twitteren lett felkapott, miután az El salvadori fiatal megosztotta, hogy hogyan lett építőipari segédmunkásból Bitcoin-oktató, aki a korábbi iskolájában tanítja a régi tanárait a Bitcoin rejtelmeire.

Moran részletesen beszélt az eseményekről, amelyek a jelenlegi helyzethez vezettek, kezdve az Oktatási Minisztérium által támogatott Mi Primer Bitcoin, azaz „Az Első Bitcoinom” című kurzus elvégzésével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Moran szerint ez indította el az úton, amely ahhoz vezetett, hogy otthagyhatta a napi 6 dollárt, azaz körülbelül 2000 forintot fizető építőipari munkáját, hogy tanítani tudjon, és mára a korábbi középiskolájában dolgozzon.

 

Ahogyan Moran megosztotta, már 11 éves kora óta dolgozik, főleg az építőiparban és a turizmusban, és mindig is zavarta, hogy milyen keményen kell dolgozni, és mennyire kevés a fizetség.

„Mindig próbáltam rájönni, hogyan viselik el az emberek, hogy ilyen kevés pénzért ilyen sokat kell dolgozni. Napi hat dollár egy építkezésen egyszerűen nem volt elég, így valami mást kellett keresnem, mert tudtam, hogy rengeteg a lehetőség.”

Moran rátalált az iskolára, amely diákokat keresett, akiket érdekel a Bitcoin, így jelentkezett, majd el is végezte a képzést.

Mára a szülővárosában Moran vezeti a Bitcoinos oktatást, a korábbi középiskolájában, és nyolc olyan tanárt is oktat, akiknél korábban ő ült az iskolapadban.

Az állam által is támogatott Mi Primer Bitcoin program a közösségtől is sok donációt kapott, a Lightning Network felületén keresztül számos adományozó járult hozzá, hogy El Salvadr Bitcoin-programja működőképes legyen.

Gilberto Motto, El Salvador oktatási minisztere tavaly augusztusban nyilatkozott úgy, hogy a kormány nagyobb figyelmet akar fordítani a Bitcoinhoz kapcsolódó oktatási tevékenységre, főleg a kamaszok esetében.

„Ha képesek leszünk arra, hogy az ország minden 16-17 évesét megszólítsuk, akkor gyakorlatilag egyetlen év alatt az egész országot meg tudjuk tanítani minden szükségesre, ennyire stratégiai fontosságú ez a korcsoport. Ők azok, akik hazamennek, és elmondják, hogy mit tanultak, a szüleiknek, a nagynénjeiknek és nagybátyáiknak, és a testvéreiknek is.”

Olvastad már? A Polygon új vezérigazgatót kapott, az elnök Ryan Wyatt lemondott

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!