140 millió dollárnyi short likvidálódott – 2,1 billió dollár fölött a market cap

-

A kriptopiacok szélesebb körű ralija közepette az altcoinok, a Filecoin és az Internet Computer kétszámjegyű nyereséget értek el az elmúlt 24 órában.
Az összes kriptopénz teljes piaci kapitalizációja 2,1 billió dollár fölé emelkedett, a piacvezető Bitcoin és Ethereum is kitört egy hétig tartó, meglehetősen fásult árfolyam-akciót követően.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin árfolyam-emelkedésének köszönhetően a vezető kriptopénz átlépte a 47.000 dolláros árfolyamhatárt, amire az év eleje óta nem volt példa.
Mivel a Bitcoin árfolyama az év során kiegyenlítette a szintet, a kriptopiaci rali milliós nagyságrendű short pozíciókat is felszámolt.
A CoinGlass – egy aggregátor, amely a piacról gyűjti a likvidálási adatokat – adatai szerint tegnap óta több mint 142 millió dollárnyi Bitcoin short pozíciót likvidáltak.
Az Ethereum bullish akciója hasonlóan short pozíciók likvidálásának hullámához vezetett, ami ugyanebben az időszakban több mint 103 millió dollárba került a medve kereskedőknek.
A Bitcoin és az Ethereum egyaránt nagyjából 6%-kal emelkedett az elmúlt 24 órában. A Bitcoint jelenleg valamivel 47.000 dollár felett, míg az Ethereumot 3340 dollár körül jegyzik.

A Filecoin és az Internet Computer vezeti az altcoin ralit

Különböző altcoinok csatlakoznak a kriptopiaci ralihoz.
A top 50 kriptovaluta közül a Filecoin (FIL), az Internet Computer (ICP), a VeChain (VET) és az EOS (EOS) a legnagyobb erősödést könyvelhette el.
A Filecoin, a Dropboxhoz hasonló decentralizált adattároló rendszer, a CoinMarketCap szerint több mint 27%-ot emelkedett. Mivel a FIL-t jelenleg 24,68 dolláron kereskedik, a token még mindig közel 90%-kal marad el a 2021 áprilisában elért 237,24 dolláros történelmi csúcsától.
A FIL emelkedése elsősorban a piacok szélesebb körű bullish trendjének köszönhető, de az árfolyammozgás a Techstars és a Protocol Labs, a Filecoin és az InterPlanetary File System (IPFS) mögött álló csapat partnerségével indított új gyorsító programnak is tulajdonítható.

Az akcelerátor 12 különböző startupot fog párosítani a Techstars mentorok és befektetők hálózatával, hogy blokkláncprojekteket építsenek a Filecoin felhasználásával.
Hasonlóképpen az Internet Computer is több mint 15%-ot ugrott. Natív tokenje, az ICP jelenleg 22,38 dolláron áll, ami még mindig 96%-os csökkenést jelent a 750,73 dolláros történelmi csúcshoz képest.
Az Internet Computer egy proof-of-stake (PoS) blokklánc, amely a jelenleg létező felhőalapú számítástechnikai tér decentralizálására törekszik.
A token közelmúltbeli emelkedése összefüggésben lehet az alapító Dominic Williams ambiciózus tervével, hogy tájékoztassa az orosz lakosságot “az Ukrajnában zajló valós eseményekről”.
Egy Medium bejegyzésben felvázolt egy olyan rendszert, amely arra ösztönözné a felhasználókat, hogy az orosz invázióról szóló tartalmakat nézzenek.
Figyelmükért Bitcoinban vagy Ethereumban kapnának jutalmat. Természetesen az internet computer lenne az elsődleges eszköz, amelyen ezt a tervet végrehajtanák.
A Filecoin és az Internet Computer után a VeChain és az EOS is nagy emelkedést produkált.
A VeChain hálózatot működtető VET token jelenleg közel 20%-os emelkedést mutat, míg az EOS névadó tokenje a CoinMarketCap szerint több mint 16%-os emelkedést élvez az elmúlt 24 órában.

Tekintettel a Bitcoin hatalmas piaci részesedésére az egész iparágban, az emelkedése volt az elsődleges motorja a piacok szélesebb körű fellendülésének.
Azt azonban még nem tudni, hogy a bikák meddig tudják megtartani az irányítást.

Olvastad már? Két hét alatt 30%-ot nőtt a dogecoin – mi vár még a piacra?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!