Két hét alatt 30%-ot nőtt a dogecoin – mi vár még a piacra?

-

A DOGE árfolyama több mint 150%-kal is megugorhat egy klasszikus bullish fordulatos beállítás, az úgynevezett zuhanó ék alapján.
A Dogecoin (DOGE) piacán 2021 májusa és 2022 februárja között megfigyelt brutális korrekció, amelynek során az árfolyam közel 85%-kal esett, úgy tűnik, ebben a hónapban nem folytatódik tovább.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A DOGE/USD két hét alatt 30%-ot emelkedett.

A DOGE erős dip-vásárlást tapasztalt, amikor az árfolyama két héttel ezelőtt 0,10 dollár körüli szintekre zuhant, ami március 27-re 30%-os visszapattanó mozgást eredményezett 0,14 dollárig.
Eközben a coin felfelé irányuló visszalépése egy olyan támaszszintről indult, amely egy „zuhanó ék” felállást alkot, ami egy hosszabb bullish fordulatot jelez az előttünk álló heti időszakokban.
Részletesen, a zuhanó ék mintázat akkor fordul elő, amikor az árfolyam csökkenő tendenciát mutat, miközben két lefelé lejtő, konvergáló trendvonal között ingadozik.
Tökéletes forgatókönyv esetén a beállítás azt eredményezi, hogy az ár kitör a csökkenő tartományból felfelé, és az ék felső és alsó trendvonala közötti maximális távolsággal emelkedik.

DOGE/USD heti árfolyamgrafikon „zuhanó ék” mintázattal. Forrás: TradingView

A DOGE két héttel ezelőtti visszapattanása az ék alsó trendvonaláról megnyitja a lehetőségét, hogy folytassa a felfelé irányuló mozgást a felső trendvonal felé – 0,18 dollár közelében.
Mint ilyen, a felső trendvonal feletti áttörés tovább exponálja a Dogecoin árfolyamának emelkedését 0,37 dollár felé, ami több mint 150%-os emelkedést jelent a mai árhoz képest.

DOGE kockázatok

A veterán befektető, Tom Bulkowski úgy látja, hogy a csökkenő ék „rosszul teljesít”, amikor bullish chart minták előrejelzéséről van szó, megjegyezve, hogy „a törési hibájuk magas, és az átlagár alacsony”. Egy 800 kereskedésből álló tanulmányt idéz, amely azt mutatja, hogy annak a valószínűsége, hogy egy zuhanó ék kitörés eléri a bikás célt, közel 62%-os.
Emellett a Dogecoin pályafutása, amely a Bitcoin (BTC) és a közötte tapasztalható rendkívül pozitív korreláció időszakát mutatja (0,94 a március 27-i tökéletes 1-es értékkel szemben) szintén korlátozhatja a bikás irányultságát, ha ez utóbbi a folyamatos makrogazdasági és geopolitikai nyomás miatt csökken.

A DOGE/USD és a BTC/USD közötti korrelációs együttható. Forrás:TradingView

Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető árupiaci stratégája megjegyezte, hogy a bitcoin akár 30.000 dollárig is leeshet az amerikai részvénypiaccal való erős korrelációja miatt.
Ennek ellenére fenntartotta, hogy a BTC árfolyamának ki kellene lábalnia a medvés zuhanásból, hogy hosszú távon a 100.000 dollárt célozza meg.

DOGE-árszintek, amelyekre figyelni kell

A Dogecoin legutóbbi visszapattanó mozgása most egy gyors felfutást vizionál a 0,15-0,19 dolláros terület felé, amely tartomány három pszichológiai ellenállási szintet foglal magába: a 20 napos exponenciális mozgóátlagot (20 napos EMA; a zöld hullám), az 50 napos EMA-t (a piros hullám) és a Fibonacci retracement grafikon 0,618 Fib vonalát (0,19 dollár közelében) – mindez az alábbi grafikonon látható:

DOGE/USD napi árdiagram. Forrás: TradingView

Az említett ellenállási területről való erős visszahúzódás során, amelyet a mennyiség növekedése kísér, a DOGE a 0,10 $ közelében lévő 0,786 Fib-vonalat tesztelheti mint átmeneti lefelé irányuló célt.

Ezzel szemben egy határozott elmozdulás a tartomány fölé egy kiterjesztett felfelé irányuló lendületet eredményezhet a 0,24 $ felé, szem előtt tartva a 0,30 és a 0,37 $-t (ami egyben a csökkenő ék célpontja is).

Olvastad már? Bitcoin, ethereum technikai elemzés: mit hozhat a hétvége?

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Bitcoins Exchanger

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!