11,4 millió bitcoin van a hosszú távú befektetők kezében

-

11,4 millió bitcoint birtokolnak a hosszú távú befektetők – a teljes bitcoin-készletnek így csak 20%-a érhető el kereskedési célokra.

A Chainalysis elemzése szerint a bitcoin legnagyobb hányadát hosszú távú befektetésként tárolják, miközben a készlet 60%-a engedéllyel rendelkező letétkezelők számláján nyugszik.

Forrás: Chainalysis

Digitális arany

A vállalat úgy összegezte ezt az eloszlást, hogy a Bitcoint mint olyat az aranyhoz hasonlította. Ez tovább erősíti az eszköz „digitális arany”-ként való elismerését.

Hogy minden világos legyen: valójában csak 3,5 millió BTC az, amely aktívan elérhető a kereskedők számára, és amely jelentősebb szerepet játszik az árműveletekben.

„Ezt a digitális aranyat azonban egy aktív kereskedői piac támogatja, amely előszeretettel vásárolgatja és adja el gyakori jelleggel. A kereskedésre használt 3,5 millió bitcoin látja el a piacot, és – a kereslet szintjével összhangban – ez határozza meg az árat.”

Az elemzés értelmezéséhez még fontos tudni, hogy a Chainalysis úgy definiálja a hosszú távú befektetőket, mint azok, akik még soha nem adták el megtakarításaik több mint 25%-át.

Megjegyezték, hogy ezek a felhasználók gyakran több éven keresztül tárolták maguknál befektetési eszközeiket.

340.000 heti kereskedő

Tovább elemezve a Bitcoin kereskedési szegmensét, a Chainalysis azt is kiderítette, hogy bár a lakossági kereskedők felelősek a tranzakciók 96%-áért, valójában a szakavatottak mozgatják a volumen egy jelentős hányadát.

„Lakossági befektetőknek a mi elemzésünkben azok minősülnek, akik kevesebb, mint 10.000 dollárnyi bitcoint fektetnek be a tőzsdéken egy adott idő alatt. Ezek nagy többsége felel az összes, kriptovátókra küldött utalások 96%-áért, átlagos heti szinten. A professzionális kereskedők azonban a piac likviditása felett rendelkeznek, hiszen ők felelnek a bitcoin tőzsdékre küldött, dollárban kifejezett volumenének 85%-áért.

Forrás: Chainalysis

A cég szintén megosztotta, hogy 2020-ban a heti tranzakciók maximális száma 340.000 volt.

60%-ot őriznek engedélyezett letétkezelők

A bitcoin teljes készletének nagyjából 60%-át tárolják licenccel rendelkező letétkezelők vagy virtuáliseszköz-szolgáltatók (VASP). Ez a statisztika számos tőzsdét is magában foglal. Csak a Coinbase egymaga egymillió bitcoint birtokol.

Forrás: Chainalysis

Természetesen nem feledkeztek meg arról a 3,7 millió bitcoinról sem, amely minden bizonnyal már örökre elveszett – ezek közé tartozik az az 1,1 millió coin is, amelyet még Satoshi Nakamoto bányászhatott.

A letétkezelők szerepe idővel egyre növekedett, amely sajnos – és teljesen jogosan – egy erős fegyvert ad azok kezébe, akik azt állítják, hogy a kriptotérben jelentős centralizáció tapasztalható.

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!