Tone Vays össztűz alá került, miután szerencsétlenül választott marketingmódszert

-

Nemrégiben látott napvilágot a hír, hogy egy fiatal Robinhood felhasználó öngyilkosságot követett el a veszteségei miatt, az ismert kereskedő, Tone Vays pedig ezt a cikket használta fel a tanfolyamának a promózására.
A tweetben ráadásul egy olyan memére hivatkozott, amelyet félreértve úgy tűnt sokak számára, a tragédián nevet. A kriptós Twitter közösség válasza nem késett, a tréder hamar össztűz alá került.

Június 17-én a „The Financial Summit” weblapot futtató kereskedő egy másik ismert kriptós, Cryptanzee tweetjére válaszolva az internetes folklórban „ilyen az üzlet” néven ismert memével reagált, mikor kritizálva lett a 3000 dolláros tőzsdei tanfolyama.


Szerencsétlenségére egy Forbes cikket is linkelt, amely a Robinhood egyik 20 éves felhasználójáról, Alexander Kearns-ről szólt.
Ő azzal került be a hírekbe, hogy a közel háromnegyed-millió dolláros veszteségét látva a platformon, öngyilkosságot követett el.

Kiragadva a szövegkörnyezetből?

Mikor a nevetésről beszélt, Vays erre az ismert memére hivatkozott, a központozási hibája miatt viszont sokan úgy értették, a cikkben leírt tragédián nevet.
Ezután pedig hamar elszabadultak az indulatok, a Twitter és a Reddit közössége szinte egy emberként szállt rá a kereskedőre.
Vays törölte az eredeti tweetjét, majd ismét a Forbes cikkel osztott meg egy újabbat:

„A vicces képeken nevetünk. Ezek a sajnálatos események pedig rávilágítanak, miért kell az embereknek képezniük magukat, mielőtt kereskedni kezdenek.”

Bocsánatkérés

A kriptós sajtó persze szintén felkapta az ügyet, és megkeresték Vays-t, aki lehetőséget kapott a nyilvános bocsánatkérésre is.

„Őszintén bocsánatot kérek azért a tweetért, nem volt helyes, hogy elküldtem. Tudom, hogy rengeteg ellenséget szereztem ezzel a közösségben, akik ezentúl mindig arra fogják ezt használni, hogy engem démonizáljanak. Akik viszont tényleg ismernek engem, azok tudják, hogy értettem. Mióta 2014-ben ismertebb lettem, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy tanítsam az embereket, felhívjam a figyelmet a kockázatokra, veszélyekre, és megmutassam, hogyan tudnak biztonságosan kereskedni, hogy elkerüljék a tragikus helyzeteket.”

Mindezek mellett néhány közösségi tag még mindig úgy gondolja, hiába nem szándékosan volt sértő az eredeti tweet, akkor sem helyes így reklámozni bármit is.

„Elhiszem, hogy Vays tényleg nem úgy értette. De egy, a kereskedéshez nem értő srác tragédiáját használni marketinghez, az nem helyes indok, hogy miért kér háromezret a kurzusáért.”

Mati Greenspan, egy Vays barátjaként számon tartott piaci elemző is úgy fogalmazott a hírlevelében, „érzéketlenség” egy ilyen tweet.

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!