A Bank of Thailand elindította CBDC-fizetési rendszerét az ország legnagyobb építőanyag-gyártó cégével.

A Bank of Thailand bejelentette, hogy megkezdte egy üzleti felhasználású, központi bank által kiadott digitális valuta (CBDC) prototípusának fejlesztését.

A bank egy hivatalos közleményben azt írta, hogy mielőtt minden vállalkozás számára kiadná a rendszert, először nagyobb cégeknél tesztelik le.

Üzleti megállapodást kötöttek a legnagyobb cement- és építőanyag-gyártó céggel, a Siam Cement Grouppal (SCG) és a thaiföldi Digital Ventures Company Limited fintech céggel, hogy próbára tegyék a rendszer első verzióját.

A projekt 2020 júliusában kezdődne és az év végéig tartana a próbakör az SCG-vel. A CBDC rendszerrel a bank hatékonyabb és gyorsabb fizetéseket, valamint rugalmasabb utalásokat tenne lehetővé a gyártók között.

A próba után a Bank of Thailand felméri a rendszer megvalósíthatóságát és azt, hogy hogyan lehetne a CBDC-t könnyen integrálni a jelenlegi vállalkozói felületeken.

A bank azt mondta, hogy a CBDC fizetési prototípus az Intathon projekt tapasztalati alapján készül, amelyet a Bank of Thailand nyolc másik pénzügyi szolgáltatóval próbált ki januárban.

Nagyobb országok is érdeklődnek a CBDC-k iránt

Továbbra is Kína a vezető ország a CBDC fejlesztés terén. Egyelőre csak pletykák keringenek róla, hogy Kína mikor vezeti be a digitális jüant, de az ország többször is hangsúlyozta a CBDC-k fontosságát, és sürgetik a projekt fejlesztését.

Nemrég a Bank of Canada közölt egy álláslehetőséget „CBDC, projektvezető” pozícióra, így lehet, hogy Kanada is beléphet a központi bankok által kiadott digitális valuták világába.

A múlt hónap során a Banque de France is sikeresen kipróbálta a digitális eurót.

Olvastad már? Az F2Pool visszautalta a félmillió dolláros ethereum tranzakciós díjat

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂