Egy friss kutatás szerint a kriptopénzek médiaszereplésének száma jelentősen emelkedik, amikor azok értéke zuhanásnak indul. A kutatást a blokkláncra szakosodott Clovr cég végezte. Az elemzés a kriptopénzek utolsó öt éves értékét vetette össze az ez idő alatt megjelent cikkekkel.

Forrás: clovr.com

Olvastad már? Átvizsgálták a Deutsche Bankot-pénzmosás a vád

 

A kutatás alatt a Clovr 48 amerikai és nemzetközi hírcsatorna kriptopénzekkel kapcsolatos cikkeit vizsgálta meg a 2013. január 1. és 2018. július 31. közötti időszakban. Az összes cikket a Valance Aware Dictionary and sEntiment Reasoner (VADER) „érzelemelemző” eszközzel, illetve a Natural Language Toolkit (NLTK) Python-könyvtár segítségével vetették górcső alá. Az elemzés pontosan 7.527 online cikket foglalt magában.

A tavalyi év utolsó heteiben a kriptopénzek médiaszereplése hatalmasat ugrott, miután azok értéke rohamosan csökkenni kezdett.

A medve piac elstartolásában több tényező is szerepet játszott, többek között az altcoinok erős piaci szereplése és az ünnepeknek köszönhető nagymértékű Bitcoineladás. Ugyanez a jelenség volt megfigyelhető májusban és júniusban is, amikor további esések voltak a kriptopénzek értékében.

A kutatás továbbá azt is kiemelte, hogy:

„2016-tól kezdve a pozitív hangvételű cikkek száma jelentősen meghaladta a negatívakét mind szám szerint és hangvételük mérsékletében is. Ahogy a kriptopénzek médiaszereplése növekedni kezdett 2017 közepétől, a negatív hangvételű cikkek egyre gyakoribbak lettek. Ez a változás többek között annak tudható be, hogy Warren Buffet és Mark Cuban egy lehetséges „lufinak” nevezte a kriptopénzeket.

 

Forrás: clovr.com

A Clovr a híroldalak közül kiemelte a Forbesot és Buisness Insidert, melyeknek 1335 cikke volt pozitívabb hangvételű az átlagnál, míg csak 413 cikkük beszélt lemondóan a kriptopénzekről.

A CNBC majdnem 1000 cikket jelentetett meg a témában az elemzett időszakon belül, melyeknek nagyjából 53 százaléka volt pozitív és 47 százalékuk negatív hangvételű.

A szélsőjobboldali Breitbart és a baloldali Raw Story együttesen 91 negatív cikket jelenített meg és csak egy pozitívat. A Reuters, USA Today és Gizmodo kriptocikkeinek száma jelentősen csökkent az idő múlásával.

 

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!