Zöld utat kap-e a tőzsdefelügyelettől az Ethereum ETF?

-

Egyre jobban közelít a határidő, amely előtt a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet véleményt kell, hogy adjon a számára benyújtott Ethereum ETF-ek ügyében.

Több cég is vár arra, hogy saját ETF-et indíthasson, a vezetőik véleménye pedig széles skálán mozog, hogy mire számíthatnak a hatóságoktól.

Ophelia Snyder, a 21Shares-től kifejezetten optimista, nem osztja viszont a nézetei Cathie Wood, az Ark Invest ügyvezetője.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Wood egy interjúban nemrégiben úgy fogalmazott, hogy egyre kisebb esélyét látják, hogy májusban elfogadó határozatot látnak a SEC-től. A cég kérvényére vonatkozó 240 napos elbírálási időszak ekkor fog lejárni.

Az Ark Invest és a 21Shares közösen adták be a bitcoin ETF iránti kérelmüket, és ez a termékük mára már 3 milliárd dollárnyi vagyont kezel.

Mindez azután vált lehetségessé, hogy a Grayscale pert nyert a SEC ellen, amiért nem fogadták be a saját ETF-kérelmüket, a bíróság viszont később úgy döntött, hogy ezzel törvényszegést követtek el, és rendes eljárásban kell elbírálniuk a Grascale beadványát is.

A SEC korábban már engedélyt adott rá, hogy határidős Ethereum ETF-et indítsanak a kibocsátók, Snyder pedig úgy véli, hogy a spot ETF ügyben is van ok az optimizmusra, mivel a két termék nagyon hasonló.

A kérvényt ráadásul a bitcoin ETF mintájára készítették el, ugyanazzal a struktúrával, hogy tovább egyszerűsítsék az elbírálási folyamatot.

Wood szerint a SEC számára a legnagyobb problémát valószínűleg a staking fogja jelenteni, márpedig a staking nagyon fontos része az Ethereum működésének.

A kérvények legtöbbje megemlíti ezt a dokumentumokban, valamint azt is, hogy a letétbe helyezett ETH egy részét valószínűleg staking szolgáltatásban tárolnák, hogy többlet-hozamot tudjanak elérni.

A Bitwise beadványa mindenesetre nem említi meg ezt a részletet.

Az elemzők úgy vélik, hogy a staking túlságosan megbonyolítaná az ETH besorolását, és a SEC úgy dönthetne, hogy értékpapírként kellene besorolni, és ezért az ETF sem kaphatna zöld utat.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Blackrock ügyvezetője, Larry Fink mindenesetre úgy gondolja, ez a besorolás sem érintené túlságosan nagy mértékben az ETF-beadványok ügyét, még akkor sem, ha a SEC végül tényleg értékpapírként határozná meg az Ethereumot.

Az ügyvezető szerint ez nem jelentene akadályt, hogy ténylegesen kibocsássanak egy ilyen ETF-et is.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 5 robbanékony projekt a Blast meteorszerű emelkedése a DeFi dominanciája felé

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Elindult a Mega Dice kripto kaszinó saját tokenjének az előértékesítése

Vendégbejegyzés Az új Solana-alapú GameFi token, a Mega Dice (DICE) már több mint 300.000 dollárt gyűjtött össze a héten megnyílt előértékesítés során. Ezzel máris elkezdte bevonzani...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!