Az on-chain indkátorok egyszerűen túl bullishak ahhoz, hogy lehetővé tegyenek egy mélyebb árfolyamesést – érvelnek az elemzők, miközben a bitcoin összpiaci értéke továbbra is egybillió dollár fölötti.

Az árfolyam 52.000 dollárra való leszúrása ellenére a hálózatot valósággal elárasztották az új felhasználók az elemzők szerint.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy keddi Twitter-sorozatban Willy Woo statisztikus nyugalomra intett a bitcoin legutóbbi árfolyammozgását illetően, amely során 9000 dolláros távolságra kerültünk a legutóbbi rekordárfolyamtól.

Az egybillió dolláros kapitalizáció új szintre tette a lecet

Korábbi feltételezéseit megismételve Woo azzal érvelt, hogy a bitcoin körül erős vásárlói nyomás alakult ki, éppen ezért valószínűleg nem fog a fenntartásához szükséges spot árfolyam alá esni, amely jelenleg 53.000 dollár.

„Az alacsonyabb árak újralátogatása még inkább megerősítette a bitcoin egybillió dolláros kapitalizációjának létjogosultságát. A készlet 14%-a legutóbb már az egybillió dollár fölött mozdult meg” – írta.

„Ez egy kulcsfontosságú vonal a homokban, amely a bitcoin árfelfedezésébe van beleírva – egy nagyon erős támasszal rendelkező terület.”

Woo szintén kiemelte, hogy a gyenge kezekből továbbra is az erősebbek felé áramolnak a coinok, illetve hogy kiugrás figyelhető meg a területre újonnan belépő felhasználók számában is.

William Clemente Ill elemző úgy véli, hogy ez a fajta elfogadottságnövekedés alapvető jelentőséggel bír.

„Ez idáig ez a legjelentősebb bejegyzés ebben a threadben” válaszolt Woonak, aki megjegyezte, hogy a technikai kereskedők jóval bearishebbek voltak a bitcoint illetően, még az on-chain indikátorok erőssége ellenére is.

A JPMorgan (már megint) bearish

Nikolaos Panigirtzoglou, a JPMorgan elemzője legutóbbi megjegyzésében azzal érvelt, hogy az árfolyam mostani csökkenése nem fog a vevők beszállásával járni, mint ahogy az a múltban történt.

Hozzátette, hogy a határidős pozíciók feloldódási folyamata nem fog visszafordulni, éppen ezért a Bitcoin iránti intézményi érdeklődés is eltűnhet.

„Az elmúlt néhány napban a bitcoin határidős piaca is erős likvidáción van túl, amely a február közepén, múlt év januárjának közepén és múlt év novemberének végén zajlott eseményekhez hasonlít”idézte a Bloomberg az elemzőt.

„A lendület jelei természetesen lankadni fognak az elkövetkező pár hónapban, tekintettel arra, hogy továbbra is emelkedett szinteken vannak.”

A cikk írásakor a BTC/USD árfolyama továbbra is mélyebb szinteken tartózkodik, valamivel 55.000 dollár fölött, miközben néhány altcoinba újra kezd visszatérni az élet.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Az a kriptopénz, amely már nem teljesít olyan jól, mint a múlt héten, a Dogecoin.

Ő 18%-ot csökkent az elmúlt 24 órában a „Dogecoin Day”-t követően – amelynek az volt a célja, hogy az árfolyamot 4,20 dollárra röpítse, ám pofára eséssel végződött a próbálkozás.

Ennek ellenére a DOGE/USD továbbra is tartja a 230%-os heti növekedést.

Olvastad már? A Facebook Diem Egyesülete állítólag stablecoint indít 2021-ben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.