Egy kis üröm a 10 000 dolláros bitcoin örömében, hogy visszalépett Andrew Yang amerikaielnök-jelölt, aki hivatalosan is a bitcoin nagy szószólója volt.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az idei amerikaielnök-választás indulói között Andrew Yang személyében egy bitcointámogató is megtalálható volt.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Azon felül, hogy javaslatot tett egy havi ezer dolláros, mindenkit megillető univerzális alapjövedelemre, ő volt az egyetlen olyan jelölt, aki a kriptopénzek napirendre tűzését is elsődleges prioritásként kezelte.

A 45 éves demokrata Yang sok megfigyelőt lepett meg azzal, hogy komolyabb politikai vitákban is szerepet vállalt, illetve több veterán politikust is beelőzött, már ami a ringben maradás idejét illeti.

Múlt éjjel azonban egy katasztrofálisan sikerül New Hampshire-i előválasztás (primary) alatt mindössze 2,8%-ot sikerült elérnie, amellyel a 8. helyen végzett.

Ennek következtében lojális támogatótáborát, a „Yang Gang”-et arról értesítette, hogy hivatalosan is visszalép.

„A matematika embere vagyok, a számokból pedig tisztán látszik, hogy ezt a versenyt nem mi fogjuk megnyerni.”

A szomorú alaphang ellenére Yang őszintén értékelte az eddigi támogatásokat, elmondva a tömegnek, mennyi mindent elértek, majd hozzátette:

„Ez csak a startvonal.”

Ami eddig a kriptót illette, Yang a legmagasabb szintű beszélgetésekbe – az az amerikai Kongresszusba is beemelte a bitcoint.

Yang 2013 óta ismeri a bitcoint

Yang 2013 óta volt aktív bitcointámogató, fiatal, techzsenikből álló kampánycsapata pedig még BTC-, ETH- és más kriptopénzekben küldött adományokat is fogadott.

Yang és a vezető kriptopénz történetének összefonódása még 2013-ban kezdődött, amikor az árfolyam 600 dollár alá való csökkenéséről tett közzé egy Twitter-bejegyzést.

Mélyreható ismeretei révén a kriptoközösség is hamar felkapta a nevét. Andrew Yang egyértelműen nem az az ember volt, aki a későn érkezettek felületességével a tér mihamarabbi szabályozását sürgette volna.

Olyan volt, aki mélyen megértette a kriptopénzek szerepét, és a szabályozói tisztánlátás mellett tette le a voksát, hogy az Egyesült Államok felvehesse a versenyt Kínával és az Európai Unióval.

Kampányoldalán kijelentette:

A blokkláncnak óriási potenciálja van.

Ígéretet tett arra is, hogy ha megválasztják, akkor promotálta volna a digitális eszközök piacterén való jogalkotás szükségességét.

Lehet, hogy Yang most kiszállt a versenyből, de az biztos, hogy a kriptorajongók asztalánál mindig lesz helye. És, feltételezzük, hogy CZ továbbra is követni fogja őt a Twitteren.

Olvastad már? Folyamatosan halmozzák a bitcoint a kriptopénz-befektetők

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: Gage Skidmore

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂