Az USA készen áll arra, hogy megtegye a szükséges lépéseket ahhoz, hogy tartsa az innovációs versenyt Kínával szemben.

Kína pedig készen áll a digitális jüan bemutatására, amelyből az USA is profitálhat, ha elfogadnák azt az álláspontot, amelyet a kínai elnök már hónapokkal ezelőtt felvetett a blokkláncról.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Egy héttel ezelőtt a Reuters arról írt, hogy Trump egy nagy költségvetési bejelentésre készül az olyan technológiai területeken, mint a mesterséges intelligencia és a kvantumkutatás. Céljuk, hogy lépést tartsanak Kínával.

Michael Kratsios, a Fehér Ház fő technológiai tisztje elmondta, hogy a költségvetés „biztosítja Amerika számára a vezető pozíciót az olyan területeken, mint a mesterséges intelligencia és a kvantum. Amerika gazdasági ereje és nemzetbiztonsága függ ettől.”

A mesterséges intelligencia kutatására 2 milliárd, a kvantumtechnológia kutatására 860 millió dollárt szánnak.

Mindeközben a Kínai Jegybank tovább dolgozik a digitális jüanon, amelynek továbbra sincs hivatalos megjelenési dátuma, ám ez hamarosan megváltozhat.

A központi bank által kibocsátott digitális valuta jobb pozíciót adhat Kína számára globálisan, és akár az amerikai dollár vezető szerepét is megdöntheti. A blokklánc iránti érdeklődés szinte felrobbant Kínában, miután Hszi Csin-ping elnök is felszólalt a témában.

Jerome Powell, a Fed elnöke a lemaradástól tart, így elmondta, hogy már gondolkodnak egy központi bank által kibocsátott digitális valuta költségein és előnyein. Hozzátette, hogy már meg is keresték az ügyben járatos törvényhozókat.

Christopher Giancarlo, a Trump-elnökség korábbi adminisztrátora, aki korábban azt mondta, hogy részt vett a bitcoin 2017-es lufijának kipukkantásában, nemrég egy új alapítványt hozott létre, melynek fő feladata a digitális dollár lehetőségének feltérképezése.

Trump nem szereti a bitcoint

Múlt nyáron a Facebook Libra körüli viták közepette Trump a Twitteren fejezte ki bitcoinellenes álláspontját. Azt mondta, hogy a szabályozás nélküli pénzügyi eszköz a bűnözők eszköze lehet.

A bitcoin árfolyama ugyan még nem tért vissza a 2017-es csúcsára, egy év alatt mégis már több mint 40%-ot emelkedett. Ezt az arányt a blokkjutalom májusi feleződése még tovább növelheti.

Egyelőre bizonytalan, hogy az USA is hasonló narratívát venne fel a blokkláncról és a bitcoinról mint Kína.

Kína hetekig sikeresen uralta a szalagcímeket Hszi elnök mondatainak hála, aki beszélt arról, hogy előtérbe kell helyezni a blokklánc fejlesztését.

„A blokklánc a jövő technológiája” – mondta Simon Peters, az eToro elemzője.

„Egy kérdés azonban továbbra is fennáll, mégpedig az, hogy vajon megvan-e a képességünk arra, hogy megfeleljünk a fokozódó technikai igényeknek” – mondta Peters.

Majd hozzátette, hogy a „blokkláncmérnöki pozíció már hetek óta az egyik legnépszerűbb nyitott munkalehetőség a Linkedinen, sokkal inkább, mint a kiberbiztonsági és mesterségesintelligencia-pozíciók.”

Külön érdekesség, hogy az amerikai JPMorgan bank az egyik fő cég, mely ilyen pozícióra keres embereket.

Olvastad már? Idén másodszor lépte át a bitcoin a 10 000 dollárt

Forrás: 7bitcoins.com

Kiemelt kép: Gage Skidmore

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂