Vihar előtti csend: egy kereskedő szerint megismétlődhet 2017

-

Mohit Sorout szerint a bitcoin akár új rekordot is dönthet három hónapon belül, ha kitör a jelenlegi árfolyamsávjából.
A bitcoin árfolyama pár hónapja egy szűk sávban konszolidálódott. A Bitazu Capital finanszírozási partnere, Mohit Sorout szerint ha sikerül kitörni ebből a sávból, akkor új rekordárfolyamra számíthatunk.

2020 júliusa óta a bitcoin 10.200 és 11.800 dollár között, vagyis egy 15%-os területen állította be értékét. Volatilitásnak nem sok jelét mutatta, eltekintve attól a pár esettől, amikor a mérőszámban kiugrások mutatkoztak.
Amikor a bitcoin hosszú ideig nem mutat nagy változásokat az árfolyam tekintetében, általában azt követően történnek a nagy árműveletek.
Hogy ez a kitörés a közeljövőben várható-e, az továbbra sem egyértelmű. Ha azonban most történne, úgy Sorout szerint három hónapon belül eljutnánk a 20.000 dolláros szintre.

Miért pont három hónap?

A bitcoin árciklusai alapján a kriptopénz hajlamos arra, hogy hosszú stabilitás után nagy mozdulatokat hajtson végre. Ez a mintázat mind a kitörésekre, mind pedig a letörésekre ráilleszthető.

Május 1. és július 20. között a vezető kriptopénz 8800 és 9800 dollár között tartózkodott, és jellemzően 9100 dolláron talált stabilitást. Két hónap konszolidációt követően a 12 napba telt, mire egy 32%-os ralit követően 12.123 dolláron kereskedték a Binance-en.
Tekintettel a bitcoin tendenciájára arra nézve, hogy konszolidáció után kiugrást mutat a volatilitásban, Sorout elmondta:

„Vihar előtti csend. Ha a BTC a mai napon tört volna ki, valószínűleg 3 hónapon belül elérte volna eddigi rekordárfolyamát, a 20.000 dollárt.”

Amikor arra kérték, magyarázza meg a három hónapot, Sorout elmondta, miszerint az időt a volatilitás alapján határozta meg.
Sorourt szerint a 20.000 dollár megközelítése akár a három hónapnál hamarabb is megtörténhet. Megjegyezte:

„Ez a visszafogott volatilitási fázisokat követő ralik hevességén alapuló megfigyelés. Akár hamarabb is megtörténhet.”

Az egyik fontos változót ebben a játékban a nyitott határidős szerződések számának csökkenése jelenti a korábbi bikapiacokhoz viszonyítva.
Különösen miután az Amerikai Határidős és Árutőzsde Felügyelet, vagyis a CFTC vádat emelt a BitMEX ellen, a nyitott határidős szerződések száma megfogyatkozott. Ez még stabilabb és még nagyobb növekedést jelenthet a bitcoin számára az előző bikaciklusokkal szemben.

A bitcoint erősítő tényezők

A bitcoin esetleges 2021-es bikafutama mellett szóló egyik erős narratíva az intézményi érdeklődés közelmúltbeli megemelkedése.
Barry Silbert, a Grayscale vezérigazgatója október 17-én bejelentette, miszerint cégük rekordmennyiségű eszközt kezel már – ezek összértéke elérte a 6,4 milliárd dollárt. Silbert hangsúlyozta, miszerint a vállalat „NAGY beáramlásokat tapasztalt ezen a héten”.
A bitcoint vásárló intézmények – mint mondjuk a Square vagy a Microstrategy – azt mondták, a bitcoinra úgy tekintenek, mint egy potenciális kincstáreszközre. Ha ez valóban így van, meglehet, hogy több intézmény is halmozza a bitcoint anélkül, hogy szándékában állna azt eladni a közeljövőben.
A bitcoin árfolyama egyébként viszonylag stabil maradt eddig az októberi hónap során, annak ellenére, hogy pozitív hírek érkeztek az intézményi beáramlásokat illetően. A stock-to-flow–modellt megalkotó PlanB mindenesetre azt mondta, az aszimmetrikus megtérülések idővel megjelenhetnek. Kijelentette:

„Miért nem növekszik a #bitcoin ára az intézményi bevásárlásokkal [párhuzamosan]? Miért ad el mindenki? A BTC ára pontosan ott van, ahol lennie kell, masszívan a 10 ezer dollár fölött, egyetlen pillanatra várva .. aszimmetrikus megtérülés .. türelem!”

(Forrás: Cointelegraph.com)

Olvastad már? IMF: Bretton Woods-i pillanat előtt áll a világgazdaság

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!