Nem nyugodhat Peter Schiff: újra kutakodnak a bankja után

-

Tegnap reggel a milliomos bróker és neves bitcoinszkeptikus Peter Schiff arra ébredt, hogy bankja ellen újra vizsgálatot folytatnak egy nemzetközi nyomozás keretén belül.

Az ausztrál The Age újság és a New York Times szerint a J5 – egy nyugati joghatóságokból álló közös adóhatóság, amelyet a Panama-akták néven lehíresült kiszivárogtatásokat követően hívtak életre – több száz bankszámlát helyezett nyomozás alá Schiff Puerto Ricó-i Euro Pacific nevű bankjában, adócsalás és más pénzügyi bűncselekmények vádjával.

A jelentés részleteiből egy olyan szervezet rajzolódik ki, amely több árnyüzletember és bűnöző vagyonát kezelte.
Egy gyors Google-keresés után látható, hogy az alkalmazottak feladata az volt, hogy Simon Antequetilhez, a híres ausztrál csalóhoz és adócsaló mesterhez hasonló ügyfeleket kerítsenek.
Szintén rávilágítottak arra, hogy az Euro Pacific még Schiff kedvenc eszközét, az aranyat is beszennyezhette.
John Chevis, az Ausztrál Szövetségi Rendőrség (AFP) nyomozója 2017-ben fedezte fel, hogy a Nyugat-Ausztrália kormánya által birtokolt Perth Mintnek is van kapcsolata az Euro Pacifickel.

„Nagyon meglepett” – mondta Chevis a The Age-nek. „Úgy vélem, nagy kockázatot jelent, hogy a Perth Mint néhány aranyát az Euro Pacific Bank ügyfelei birtokolják, amelyből akár a világ másik felén élő bűnözők is hasznot húzhatnak.

A The Age-nek adott szeptemberi interjújában Schiff tagadta, hogy bármit is rosszul végzett volna az Euro Pacificnél. Mint mondta, a bank „sokkal több számlát utasít el, mint amennyit engedélyez, mert a megfeleltetési eljárásunk ennyire szigorú.

„Semmi köze nincs a valósághoz” – mondta a nyomozás kapcsán.

Később elviharzott az interjúból.

Mégis befészkelődött a jelentések közé egy kulcsrészlet, amely teljesen más fényt vet arra, miért számít Schiff a világ legnépszerűbb kriptopénzének, a bitcoinnak a heves kritikusai közé.
Idézet a The Age-ből:

„A bank biztonságosságával szintén problémák voltak […], egy ponton az oroszok megpróbálták 1000 bitcoint kicsikarni, akkor egymillió dollár értékben.”

Miközben Schiff már 2013 óta nincs jó véleménnyel a bitcoinról, az említett zsarolási ügy megmagyarázhatja, miért csak később vált ilyen hevessé.
Schiff már a hackekkel, különösen a kriptopénzeket illető támadásokkal kapcsolatos paranoia történelmét is bemutatta már. Júliusban egy Twitter-hack kapcsán arra sürgetett, hogy mindez egy Bitcoin-hack előfutára.

Áprilisban arról tweetelt, hogy a technológia lehetséges fejlődései hogyan hackelhetik majd meg a blokkláncot és tehetnek keresztbe a Bitcoinnak.
A Bitcoin blokkláncának potenciális megtámadásával kapcsolatos aggodalmai ellenére a digitális eszközök világában nem akad megfelelője a vaspiritnek. Hacsak nem számíjuk a BSV-t.

Olvastad már? Vihar előtti csend: egy kereskedő szerint megismétlődhet 2017

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!