Veszteségesen kezdtek az amerikai és európai értéktőzsdék

-

A pénzügyi piacok az egész világon csökkenésbe csaptak át. A hétvége után olyan kellemetlen hétfőre ébredhettek a befektetők, amelyre még sokáig emlékzeni fognak. A kriptovaluták szintén szép kis mínuszban vannak.

A Bitcoin és az Ethereum mutatják a részvénypiacok árát

Reggel óta 3,5%-os esést könyvelhetett el a bitcoin, 9400 dollárról a cikk írásakor vett, nagyjából 9150 dollárig csökkent az értéke. Reggel 8-kor még a 8900 dolláros támaszt is letesztelte, letörni azonban nem tudta.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ez a technikai szint kulcsfontosságú a Bitcoin számára, hiszen gyakorlatilag a halving óta (több mint egy hónapja) ez tartja őt felszínen. Ha esetleg alább is benézne az árfolyam, az meghatározó trendje lenne a kripopénzek piacának.

Hasonlóan állnak ezzel a további érmék is. Az Ethereumot 5%-kal alacsonyabban kereskedik, mint tegnap. Egy erős ellenállás azonban még így is található alatta 220 dolláron, és szintén feszültséggel követjük főleg a kerek, 200 dolláros határt. Az utóbbi években az Ethereumnak nagy problémákat jelentett, hogy e felett maradjon.
A 2020-as év azonban megmutatta már az erejét, ha pedig továbbra is megmarad ez a lendület, akkor őszre talán a 300 dollár vagy nagyobb árfolyam sincs kizárva. Az ETH ezen felül erős fundamentumokkal rendelkezik. Az
Ethereum 2.0 frissítése is egyre közeledik, amely egy teljesen új, gyorsabb és felhasználhatóbb blokkláncot jelent majd.

Az európai részvénypiacokat sem kíméli a zuhanás

Ahogy az a fenti grafikonon is látható, a Bitcoin és az Ethereum ma erős támaszokat tesztelt le, amelyektől mostanra elpattant, jelenleg pedig a reggeli esések korrekciója zajlik. Hasonlóan állnak az európai részvénypiacok is.
A német DAX múlt héten 11.930 ponton zárt. Ma sikerült letesztelni a 11.600 dollárt, mostanra viszont már több mint 200 pontot szedett össze. Elég valószínű, hogy a mai nap folyamán még a múlt heti zárást is meghaladhatja.
Hasonlóan áll az európai EU50 STOXX, amely 3050 pontos esést tapasztalt, most viszont már nagyjából 100 ponttal magasabban kereskedik. Mindkét index a múlt héthez képest több mint egy százaléknyi mínuszban van.

Az amerikai részvények mégis nagyobb sajnálatra adnak okot. Az USA piacai még csak pár órája nyitottak ki, az S&P 500 pedig a tegnapi 3040 dolláros zárás után 2993 dolláron kezdték a mai napot.

Olvastad már? Egy lépéssel megint közelebb a digitális dollárhoz

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!