Veszélyzónában az ether – a volatilitás a mélypont közelébe ért

-

A jelek szerint a második legnagyobb kapitalizációjú kriptopénz már csak arra lehet büszke, hogy ő a második a bitcoin után. A BTC-vel összehasonlítva a piaci volumene három havi mélyponton van, a Skew Market adatai szerint. Több más indikátorral együtt ez afelé mutat, hogy az ether veszélyes vizekre tévedhet.

Alacsony volatilitás – kevésbé vonzó befektetés

Valljuk be, a volatilitás az egy szükséges rossz, és a kriptopiac esetében megkerülhetetlen tényező.

A volatilitás utat nyit a magasabb kockázattűréssel bíró kereskedők számára, szép megtérüléssel kecsegtetve. Az alacsony volatilitás azt jelenti, a kereskedők és a befektetők egyszerűen nem érdeklődnek az adott eszköz iránt. Nem elég „izgalmas” nekik a játék.
A Skew Market piaci elemzőcég kimutatása alapján az ether három havi volatilitása a bitcoinnal összehasonlítva rosszul fest. Tulajdonképpen már majdnem minden idők legalacsonyabb értékén áll, a negatív rekord „már a sarkon van”.


Az ether idén mintegy 32 %-kal emelkedett, míg a BTC 160 %-nál jár. Ez rövid távon beindíthat egy eladási hullámot, és a befektetők átugranak a zöldebb gyertyákat produkáló vonatra.

Csökkenő hálózati aktivitás

Miközben a bitcoin az arany mellett a másik biztos menedékként kezd bekerülni a köztudatba, a közelgő gazdasági nehézségek árnyékában is elhanyagoltnak tűnik az Ethereum.
Az Etherscan explorer-szolgáltatás adatai is megerősítik mindezt. Az Ethereum blokkláncán a tranzakciók száma a 2017-es bikafutam előtti szintre csökkent.

A bányászat hashrátája szintén nagy ütést kapott, és idén február óta szinte alig emelkedett.

Technológiai zsákutca: Az ETH blokklánca szinte megtelt

A sajtóban korábban már napvilágot látott, hogy a hálózat kihasználtsága 90 % fölé emelkedett. Ennek megoldásaként a társalapító Vitalik Buterin a tranzakciós díjak növelését említette, hogy így a vállalati ügyfelek többet fizessenek a hálózat használatáért.
A The Star, az egyik kanadai mainstream hírszolgáltató által közölt interjúban Buterin elmondta:

„A skálázhatóság a szűk keresztmetszet, mivel a hálózat majdnem tele van. Ha te egy nagy ügyfél vagy, a csatlakozással nem egyszerűen a kapacitás-kihasználást tornázod feljebb, hanem egyben versenyt indítasz a tranzakciókért magukért.
A tranzakciók már most is drágák, és akár ötször ennyibe is kerülhetnek majd. Ez egyfajta elriasztás lehet, hogy ne akarjanak olyan sokan csatlakozni, de a skálázhatóság növelése sokat tud javítani a helyzeten.”

Samson Mow a Blockstream-től, aki már régóta az Ethereum nagy kritikusa, ki is használta az alkalmat, hogy megossza a véleményét.
Szerinte az Ethereum végzetét pont a saját növekedése fogja okozni, és technológiailag egy zsákutca a projekt.

A főnök kitalált valamit, de vajon működni fog?

Vitalik Buterin a Redditen fejtegette, hogyan lehetne kezelni ezt a gyötrő problémát.
Az egyik témában a Tether USDT tokenjének az Ethereumra gyakorolt hatásáról beszélgettek. Itt elmagyarázta, a közösségnek kampányt kellene szerveznie, hogy támogassák a gas-értékek növelését. Ez a drágítás csökkentené a hálózatra terhelődő nyomást.
Természetesen ez sem garantálja, hogy a piacon ennek bármi hatása lenne, de Vitalik állítása szerint „a nagy bányakopok (mining pool) oda szoktak figyelni a felhasználók szavára”, és ha a javaslat előnyös a rendszer számára, akkor támogatni fogják.
Vajon el tudja kerülni az Ethereum a végzetet?

Olvastad már? A bitcoin.com új kriptotőzsdét indít

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!