A bitcoin árfolyama rövid távon visszahúzást tapasztalhat, ugyanis Wall Street-i veteránok szerint kezd kialakulni egy Nasdaq-lufi.

Ned Davis, aki a nevével fémjelzett Wall Street-i kutatócéget vezeti 1980 óta, úgy hiszi, hogy kezd kialakulni egy Nasdaq-lufi. A bitcoin és a tőzsdék közötti korreláció miatt ez a kriptopiacokra is kihathat.

2020 márciusa óta a bitcoin és az S&P 500 értéke szinte együtt mozog. Voltak időszakok amikor a bitcoin oldalazott, miközben szárnyaltak a tőzsdék, különösen május és június között. Azonban a korreláció nagyrészt fennállt. Július 9-én csúcsponthoz érkezett a bitcoin és az S&P 500 közötti korreláció, 0,38-as értékkel.

Forrás: Skew.com

Elemzők már július eleje óta arról írnak, hogy a tőzsdék értéke túlzottan magas. Ha a techrészvényekben gazdag Nasdaq értéke csökkenni kezd akkor az egész tőzsde hanyatlásnak indulhat.

Lisa Abramowicz, a Bloomberg üzleti újságírója azt írta:

„A 2000-es évek techlufija óta nem állt ilyen magasan a techcégek értéke, ha összevetjük a Nasdaq és az alacsony értékű részvények összértékét.

 

A techrészvények veszélyt jelenthetnek a Nasdaq számára, így a bitcoin értéke is csökkenhet.

A Nasdaq Composite index összértékének közel felét techrészvények adják. Így ha a techcégek esni kezdenek, akkor a Nasdaq különösen érintetté válhat.

Davis szerint a Nasdaq 100 jelenlegi állapota „lufiszerű”, mivel aggódik a FAANG és a techrészvények miatt. Hozzátette, hogy például a Microsoft részvények értéke nagyot esett pénzügyi jelentésük után, mivel az interenetes és szoftvercégek még mindig érzékelik a koronavírus miatti visszaeséseket.

„A Nasdaq 100 számomra úgy néz ki, mint egy lufi. Ha ez nem olyan, mintha felmászna egy ugródeszkára, akkor nem tudom, hogy mi ez.”

Ez rövid távon a bitcoin értékére is kihathat. Annak ellenére, hogy a bitcoin nem követte mindig a tőzsdék szárnyalását, az értékvesztésüket általában jobban lemásolta.

PlanB, az ismert befektető azt mondta:

„A bitcoin és az S&P500 értéke már 10 éve korrelációt mutat. Az S&P500 értéke alapján 25.000 dollár lehetne a bitcoin árfolyama … érdekes idők állnak előttünk!”

Egyes kereskedők gyengeséget látnak a bitcoin rövid távú piaci szerkezetén, azonban közepes távon több tényező szerint is áremelkedés várható.

 

Az áremelkedésnek kedvező tényezők

Az amerikai részvénypiacok állapota ellenére több adatpont is azt mutatja, hogy a kriptobefektetők bizalma töretlen.

A Grayscale szerint már több mint 4,3 milliárd dollárt tesz ki a cég kriptovagyona. Ez azt jelzi, hogy 2020 eleje óta jelentősen megemelkedett az intézményi befektetők kereslete a bitcoin iránt.

Az elmúlt hetek során a long és short szerződések aránya a legtöbb határidős tőzsdén továbbra is kedvező értéket mutatott a bitcoin számára. A Binance szerint határidős tőzsdéjének vezető kereskedői napi szinten továbbra is inkább long szerződéseket kötnek.  A kereskedők több mint 52%-a tartogat long szerződéseket.

Mindezek ellenére a 9500 dolláros ellenállási szint és a tőzsdék bizonytalansága miatt rövid távon meggyengültek a bitcoin kilátásai. Azonban hosszú távon az erős alapok kedvezőbb képet festenek a bitcoin jövőjéről.

Olvastad már? Így indult a Proof of Stake – áttekintés

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂