Vessünk egy pillantást a MATIC-ra

-

A Polygon zkEVM napi aktív címei több mint 200%-kal nőttek az elmúlt 30 napban. A MATIC ezzel szemben árfolyamkorrekciónak volt tanúja.

A Polygon (MATIC) a zkEVM az elfogadási arányok megugrását tapasztalta, mivel egyre több felhasználó fordult a rendszerhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekes volt azonban látni, hogy a megnövekedett elfogadottság ellenére egy másik kulcsfontosságú mutatószám csökkent.

A Polygon zkEVM elfogadottsága ugrásszerűen megemelkedett

Az Artemis legutóbbi tweetjéből kiderült, hogy a zkEVM a blokkláncok listájának élén áll a napi aktív címek növekedése tekintetében.

A zkEVM napi aktív felhasználói több mint 225%-kal nőttek az előző hónaphoz képest, ami lényegesen magasabb volt, mint a többi blokkláncé.

A zkEVM mellett a Cosmos és a Fantom is bekerült az első háromba ugyanezen a listán.

A masszív növekedés egyik fő oka a roll-up gas díjai lehetnek. A Polygonscan adatai rámutattak, hogy a zkEVM átlagos gas ára hetek óta csökken.

Az alacsonyabb gas díjak vonzhatták a felhasználókat a hálózathoz, ami az aktív címek megugrását eredményezte.

Forrás: Polygonscan

Nemcsak a napi aktív címek száma emelkedett, hanem az egyedi címek teljes száma is hasonlóan nőtt. A roll-up értéke is felfelé ívelő lendületet vett.

Ez a zkEVM TVL-jének folyamatos emelkedéséből is kitűnt. A megnövekedett elfogadás ellenére azonban meglepő volt látni, hogy a zkEVM napi tranzakciói 2023. június 13-án csökkenni kezdtek.

A MATIC árfolyama ismét csökkent

Míg a zkEVM teljesítménye dicséretes volt, a MATIC-ról ugyanez nem mondható el, mivel nemrégiben árkorrekció áldozatává vált.

A CoinMarketCap szerint a MATIC árfolyama az elmúlt 24 órában több mint 3%-kal csökkent, megállítva a legutóbbi bikarallyt.

A cikk írásakor 0,6643 dolláron kereskedtek vele, több mint 6,19 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

A jó hír az volt, hogy az áresést a kereskedési volumenének csökkenése kísérte, ami pozitív jel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Polygon árfolyamcsökkenésének oka

A CryptoQuant adataiból kiderült, hogy a MATIC nettó befizetései a tőzsdéken magasak voltak az elmúlt hét naphoz képest, ami fokozott eladási nyomásra utal.

Aktív címei is csökkentek, ami összességében negatív jel.

Az MVRV-aránya azonban még mindig magas volt, ami bikás jel. A Polygon körüli hangulat is pozitív maradt, ami a kereskedési hangulatának emelkedéséből is kitűnik.

Forrás: Santiment

Olvastad már? Csökken a Binance piaci részesedése

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!