A Polygon 2.0 megállítja a MATIC hanyatlását?

-

A Polygon Labs, a Polygon (MATIC) mögött álló csapat bejelentette az internet „Polygon 2.0” nevű value layerének elindítását.

A június 12-én nyilvánosságra hozott bejelentés lehetővé tenné, hogy a projekt felépítésén keresztül bárki az interneten információt alkosson és cseréljen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bár a frissítés még nem volt teljes mértékben működőképes, a Polygon hivatalos közleményében megosztotta a 2.0-s verzió tervezetét.

A bevezetési tervben az Ethereum (ETH) skálázási és infrastrukturális hálózat felhasználói a Zero-Knowledge (ZK) funkció segítségével végtelen skálázhatósághoz jutnának hozzá.

„Felvázoljuk az útitervet, hogy a Polygon hogyan válik az internet value layerjévé, korlátlan skálázhatóságot és egységes likviditást kínálva a ZK technológián keresztül”.

A roll-up telepítése sentiment diaként

Márciusban a Polygon elindította a zk Ethereum Virtual Machine (zkEVM) béta verzióját.

A protokoll azonban még nem érte el az elterjedtség csúcspontját. Egyesek kritizálták a fejlesztést, míg mások más ZK rollupok, például a zkSync Era aktivitását választották.

Azonban nem ez az egyetlen kihívás, amellyel a Polygon vagy a MATIC szembesült a PolygonzkEVM nem túl impozáns elfogadottságán túl.

A Santiment szerint a MATIC küzdött azért, hogy pozitív megítélést kapjon a kriptoközösségtől.

Ez már április óta így van. Az on-chain adatok alapján pedig a mérlegelt hangulat -2,20-ra esett vissza.

A pozitív és negatív társadalmi polaritás összesítéseként használva a negatív hangulat azt sugallta, hogy az elmúlt két hónapban több volt a negatív kommentár, mint a pozitív.

Forrás: Santiment

Aktív címek növekedése a MATIC-keresés csökkenése ellenére

Emellett a MATIC hálózat növekedése 25.200-ra esett vissza a június első napjaiban tapasztalt emelkedés után.

Ez azt jelzi, hogy az új címek növekedése lassú volt, és a nemrég csatlakozottak tranzakciói nem feltétlenül nőttek szemet gyönyörködtető mértékben.

A szociális volument tekintve a MATIC csökkent. És az elmúlt napokban a mérőszám folyamatosan csökkent.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A szociális volumen a keresési kifejezések szintjét veszi figyelembe több közösségi hálózaton keresztül.

Ha ez a metrika növekszik, az azt jelenti, hogy egy eszköz egy adott időszakon belül a befektetők látókörébe került. A MATIC szociális volumenének csökkenése azonban mást jelez.

A közelmúltbeli Polygon 2.0 azonban egybeesett az aktív címek kiugrásával. A megjelenés időpontjában a MATIC aktív címei 283.000 dollárig emelkedtek.

Jellemzően a mérőszám akkor emelkedik, amikor egy hálózatban a tranzakciók száma növekszik.

Ha azonban az aktív címek száma csökken, az a küldő és fogadó forgalom csökkenését jelenti.

Forrás: Santiment

Így a Polygon 2.0 hatással lehet a hálózat aktivitási szintjére és vonzóerejére. Emellett a zkEVM ága a cikk írásának időpontjában folytatta az elfogadás növekedését.

Olvastad már? Honduras kérte felvételét a BRICS bankba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!