Az USA és Hong Kong is hamarosan megvalósíthatja a stablecoin szabályozását

-

Ahogy a pénzügyi világ egyre inkább a digitális valuták felé mozdul el, két jelentős joghatóság, Hongkong és az Egyesült Államok is készen áll arra, hogy saját gazdaságában szabályozási kereteket vezessen be a stablecoinokra vonatkozóan.

A digitális valuták összetettségében navigálva ezek a pénzügyi óriások az innováció és a kockázatcsökkentés egyensúlyát kívánják megteremteni, ellentétes stratégiákat mutatva be a növekedés elősegítésére és a védelem biztosítására a határaikon belül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hongkong: A növekedés és a szabályozás elősegítése

A hongkongi monetáris hatóság (HKMA) sikeresen lezárta a stablecoinok szabályozására vonatkozó nyilvános konzultációt, és 2024 végére egyértelmű iránymutatásokat ígért erre a növekvő piacra vonatkozóan.

Joseph Chan Ho-Lim, a pénzügyi szolgáltatásokért és a pénzügyminisztériumért felelős államtitkár szerint ez a dinamikus ázsiai pénzügyi központ az elmúlt fél évtizedben vonzó otthonná vált a fintech vállalatok számára.

Miközben Hongkong egy erős Web3-ökoszisztéma kialakítására törekszik, elsődleges célja továbbra is a befektetők védelme.

Ez a proaktív megközelítés a stablecoinok körüli szabályozási megbeszélésekkel kezdődött 2022 elején.

A HKMA öt lehetséges útvonalat javasolt, a tétlenségtől a stablecoinok általános betiltásáig.

Egy 2023 januárjában hozott döntő fontosságú határozat azonban megtiltotta az algoritmikus stablecoinok használatát a szabályozási keretben, ami szükségessé tette, hogy a kibocsátóknak folyamatosan megfelelő tartalékeszközökkel kelljen alátámasztaniuk ajánlataikat.

A konzultációt követően a HKMA azt tervezi, hogy a stablecoin-tevékenység három kritikus területére, a kibocsátásra, az irányításra és a stabilizációs mechanizmusokra, összpontosítja figyelmét.

Mivel a HKMA egyike azon kevés globális pénzügyi központoknak, amelyek megnyitották kapuikat a lakossági kriptokereskedés előtt, a kriptotőzsde engedélyezési eljárásának részeként szigorú pénzmosás elleni szabályokat is bevezetett.

USA: Az innováció és a kockázat közötti egyensúly megteremtése

Míg a hongkongi szabályozási környezet egy virágzó kriptoközpontot támogat, addig a Csendes-óceánon túl az amerikai szabályozó hatóságok óvatosabbak.

A képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága arra készül, hogy új szabályozói szabályokat javasoljon a stablecoin-piacra vonatkozóan.

A bizottság 2023-ban három törvénytervezetet mutatott be, amelyek jelentős hatáskörök átadását javasolják a Federal Reserve-nek, és az állami hatóságok ellenőrzésére vonatkozó rendelkezést.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SEC nem zárkózott el attól, hogy jogi lépéseket tegyen a stablecoin-kibocsátók ellen, akikről úgy gondolják, hogy megsértik az értékpapír-törvényeket, ami még inkább rávilágít a Hongkong és az Egyesült Államok közötti eltérő szabályozási stílusra.

Míg Hongkong aktívan ápolja a stablecoin-kibocsátók számára kedvező környezetet, egyes cégek számára az amerikai szabályozási nyomás túl erős lehet, így más, barátságosabb joghatóságok felé fordulnak.

Még nem tudni, hogy ezek az ellentétes megközelítések harmonikus globális szabályozási környezetet eredményeznek-e, vagy inkább a digitális valuták világának széttöredezettségét növelik.

Mivel mind Hongkong, mind az Egyesült Államok óvatosan halad ebben a fejlődő digitális pénzügyi környezetben, döntéseik következményei messzemenő hatással lesznek a globális stablecoin-piacokra.

A dinamikus kihívással szemben felvázolt útvonal nemcsak a pénzügyi környezetüket alakíthatja át, hanem mintául szolgálhat más joghatóságok számára is, amelyek a digitális valuták szabályozásának bonyolultságában próbálnak eligazodni.


Olvastad már? Honduras kérte felvételét a BRICS bankba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!