A Poly Network hackere azt mondta, hogy vissza fogja adni az ellopott kriptopénzeket, és egy biztonságos multisig tárcát kért.

A Poly Network nevű cross-chain protokoll 600 millió dolláros exploitját követően a Poly Network hackere kijelentette, hogy hajlandó visszaadni az ellopott kriptopénz-vagyont.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Szerdán, magyar idő szerint 6:00 óra körül a hacker egy Ethereum-tranzakciót küldött magának, amelyben egy beágyazott tranzakciós üzenetben kijelentette, hogy „kész visszaadni a vagyont.

Forrás: Etherscan

Egy későbbi üzenetben a hacker egy multisig tárca címét kérte, hogy visszaadhassa a pénzt a Poly Networknek.

„Nem sikerült kapcsolatba lépni a polyval. Szükségem van egy biztonságos multisig tárcára tőled” – jegyezte meg a hacker.

A Poly Network Twitter-fiókja szerdán bejegyzést tett közzé, amelyben három különböző pénztárcacímet adott meg, amelyeket a hacker arra szánt, hogy az ellopott pénzeket visszaküldje a hálózatnak.

„Előkészítünk egy ismert Poly-címek által ellenőrzött multisig címet” – jegyezte meg a Poly Network a hacker címére irányuló Ethereum-tranzakcióhoz beágyazott üzenetben.

Az O3 Labs nevű láncon átnyúló fejlesztői projekt azt sugallta, hogy a Poly Network masszív decentralizált pénzügyi (defi) exploitja mögött álló személy egy fehér kalapos hacker lehet.

„Már az is legenda, hogy ekkora vagyont nyert. Örök legenda lesz, hogy megmenti a világot. Meghoztam a döntést, nincs több DAO” – állt a hacker egy másik üzenetében.

A támadó ezt követően elkezdte visszaadni az ellopott pénzt, és 10:00 körül több mint 1 millió dollárt küldött vissza USD Coinban (USDC) a Polygon blokkláncán.

A Poly Network azóta megerősítette a pénzeszközök átvételét, kijelentve:

„Jó irányba haladnak a dolgok. 1+M USDC-t kaptunk a Polygonon.”

A Poly Network kedden szenvedett el egy jelentős támadást, amely során eltűntek az eszközök az Ethereum, a Binance Chain és a Polygon hálózatról.

A támadás 600 millió dollárral az eddigi legnagyobb defi-exploit.

A defi növekvő népszerűsége vonzó célponttá tette az ágazatot a hackerek számára.

A Messari kriptokutató cég áprilisi jelentése szerint a defi-protokollok 2019 óta mintegy 285 millió dollárt veszítettek hackerek és egyéb támadások miatt.

Olvastad már? Jól teljesítenek a Bitcoin-bányász vállalatok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!