A decentralizált pénzügyek talán legnagyobb támadásában ismeretlen hackerek a több láncon is működő Poly Network protokollt kihasználva legalább 610 millió dollárt vittek el.

Paolo Ardoino jelentette, hogy a Tether nagyjából 33 millió dollárnyi USDT-t fagyasztott be az egyik érintett címről.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Twitteren közzétett keddi frissítés szerint a Poly Network közölte, hogy a támadás során tokeneket loptak a Binance Chain, az Ethereum és a Polygon hálózatról.

Az érintett hálózatok blokkláncadatai szerint a hackerek nagyjából 273 millió dollárt loptak el az Ethereumról, 85 millió dollárnyi USD Coin-t a Polygon hálózatról és 253 millió dollárt a Binance Smart Chainről.

A Poly arról is beszámolt, hogy a renBTC, a WBTC és a WETH is érintett a támadásban.

A hálózat közölte, hogy jogi lépéseket fog tenni a hackerek ellen, és felszólította őket, hogy adják vissza az ellopott pénzeket.

Azt is kérte, hogy a fent említett láncok bányászai és a kriptotőzsdék feketelistázzák az érintett címekről érkező tokeneket.

A DeFi és a kriptotérség szereplői a hackelés hírére segítséget és támogatást nyújtottak. Az OKEx vezérigazgatója, Jay Hao elmondta, hogy a tőzsde csapata „figyeli a tokenek mozgását és megpróbálja kezelni a helyzetet”.

Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatója arról számolt be, hogy a projekt nagyjából 33 millió dollárnyi USDT-t fagyasztott be az egyik érintett címről.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao elmondta, hogy a kriptotőzsde a hackelést követően egyeztet a biztonsági partnerekkel, hogy “proaktívan segítsenek”.

„Nincsenek garanciák” – mondta Zhao. „Annyit teszünk, amennyit csak tudunk. SAFU.”

A tavaly indított Poly Network az Ontology, a Neo és a Switcheo közös projektje, hogy egy „heterogén interoperabilitási protokoll-szövetséget” hozzon létre, amely integrálja a blokkláncokat egy nagyobb, láncok közötti ökoszisztémába.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A protokoll lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tokeneket cseréljenek különböző blokkláncokon keresztül.

Olvastad már? Egyre több a néhány millió dolláros tranzakció a Bitcoin hálózatán

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!