Az Uniswap, a SushiSwap és a 1inch Exchange vezető decentralizált tőzsdék mögött álló governance tokenek az elmúlt 24 órában lenyűgöző ralit produkáltak.

A decentralizált tőzsdék vagy DEX-ek a kriptoipar sarokkövei. Kiküszöbölik a közvetítőket, amelyek a centralizált tőzsdéken – mint a Coinbase és a Binance – mindennaposak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ma több, a vezető DEX-ek mögött álló kormányzati token is masszív árfolyam-emelkedésnek örvend.

A Uniswap natív tokenje, az UNI 10,4%-os emelkedést mutat a cikk írásakor23, és jelenleg 29,22 dolláron kereskednek vele.

A 2017-ben útjára indult Uniswap lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ERC-20 tokenek között válthassanak egy kis díj ellenében.

Emellett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy passzív kamatot szerezzenek a kihasználatlan eszközeiken azáltal, hogy hozzáadják őket a protokollhoz, ezzel javítva az adott kereskedési pár likviditását.

A cikk írásakor ez a legdominánsabb DEX a piacon, közel 70%-os piaci részesedéssel.

Mi több, a CoinGecko szerint a platform az elmúlt 24 órában a központi FTX Exchange és a Kraken kereskedési volumenével megegyező kereskedési forgalmat bonyolított le.

A SushiSwap natív tokenje, a SUSHI jelenleg 10,4%-os emelkedést mutat, és 10,33 dolláron áll az árfolyama.

A Uniswap közel azonos forkja, a SushiSwap a közelmúltban számos új funkciót vezetett be a platformon.

A négy új termék, amelyeket „Trident” márkanév alatt csoportosítottak, továbbra is más decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollokból merít ötleteket.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A ConstantProductPool hasonlít az Uniswap 50/50 token pooljára, amely arra kéri a likviditásszolgáltatókat, hogy egy kereskedési pár mindkét oldalának biztosítsák a likviditását.

A HybridPool a Curve Finance optimalizálását utánozza az azonos értékkel rendelkező eszközök, például a stablecoinok kereskedésére.

A ConcentratedLiquidityPool az Uniswap v3-as bevezetéséből merít ihletet, amely lehetővé teszi a likviditásszolgáltatók számára, hogy megadják, melyik kereskedési tartományba kívánják koncentrálni a likviditásukat.

Végül pedig a WeightedPool lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Balancerhez hasonlóan manuálisan állítsák be az összevont tokenek egyensúlyát.

A SushiSwap csapata is keményen dolgozott a Shoyu nevű NFT-platformjának kiépítésén.

Végül, a 1inch Exchange natív tokenje, az 1INCH szintén bikaerős felhajtást élvez. A token a cikk írásakor 12,5%-os emelkedést mutat az elmúlt 24 órában.

Bár a 1inch technikailag egy DEX-aggregátor, ami azt jelenti, hogy különböző DEX-ekből, köztük a SushiSwapból és az Uniswapból szerzi be az árakat, hasznos forrássá vált a gas díjak mérséklésére a kereskedés során.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Ennek oka, hogy a 1inch korábban egy CHI nevű gas tokent használt, amely akár 40%-kal csökkentette a kereskedés költségeit. Ez a token, és a hozzá hasonlók az Ethereum frissítése óta elavulttá váltak.

Ehelyett a 1inch Alapítvány megszavazta, hogy a visszatérítéseket a 1INCH token formájában osszák szét, hogy kompenzálják a felhasználókat a gas költségekért.

Egy felhasználó, aki 100 1INCH tokent tesz fel a platformon, például 25%-os gas visszatérítést kap a natív tokenben.

Az egyes tokenek legutóbbi emelkedésének okai változatosak. Mégis, mindhárom közös nevezője a mögöttes protokoll, amelyre épülnek: az Ethereum.

A múlt heti Ethereum hard fork után most úgy tűnik, hogy a defi-tokenek is élvezik a hálózat legújabb frissítésének előnyeit.

Olvastad már? Villámösszeomlás rázza az aranypiacokat

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.