Valóban szüksége lenne a bitcoinnak intézményekre?

-

Intézmény, intézmény és még több intézmény. Egy mondatban így lehetne összefoglalni a jelenlegi kriptográfia világát.
Az intézmények a kriptovaluták közösségében egyfajta szent grállá váltak. Azonban valóban ennyire kritikusan fontosak lennének a kriptopénzek jövőjének szempontjából?

Reflektorfényben az intézmények

Először vázoljuk fel a tényeket. Egészen a közelmúltig az intézmények meglehetősen csekély érdeklődést mutattak a bitcoin és más kriptovaluták iránt, most azonban segítségükkel könnyebben beléphetnek a blokklánc világába. A kriptotőzsdék professzionális verziókat is kínálnak – klasszikus példa a Coinbase PRO.
Példaként szolgálnak még olyan vállalatok is, mint a Bakkt vagy a Fidelity, amelyek a pénzügyi szektor után a kriptovaluták világához is csatlakoztak.
Továbbá a Samsunghoz hasonló technológiai óriások is immár idetartoznak – ezek az infrastruktúrába fektetnek be, és olyan új telefonokat gyártanak, melyek már működő pénztárcával rendelkeznek. Érdemes megemlíteni olyan vállalatokat is, mint a Nestlé, Starbucks, Porsche vagy BMW, amelyek szintén kísérleteznek a blokklánccal.
Ezek a nagyvállalatok jelezték, hogy szeretnék felfedezni a tömblánc világát, ezzel pedig nagy pénzösszegek járnak együtt. A bitcoinba történő befektetés így kulcsfontosságú, amelyről a kriptorajongók most lemondanak.
Az olyan szolgáltatásokkal, mint a Bakkt vagy a Fidelity a nagy befektetési alapok biztonságosan és szabályozottan tudnak hozzáférni a kriptovalutákhoz, amelyet valószínűleg nagy pénzösszegekkel társulva tesznek.

A bitcoin megmentői

Az utóbbi időben többször is szembesültem olyan véleményekkel, melyek szerint az intézmények megmenthetik a bitcoint. Egy olyan mese ez, amelyet a kriptovilágban jelenleg folyton ismételnek:
„Az ár csak akkor fog emelkedni, ha az intézmények közbelépnek.” „Ugyan már, hogy tudnának átlagos kisbefektetők hozzájárulni az áremelkedéshez?” „Intézmények nélkül a bitcoin sehova sem jutna el.”
Amikor ezeket a vitákat és véleményeket olvastam, rájöttem, hogy ez a mentalitás várható volt. Az emberek szeretnek meséket kitalálni mindenfélékről.
Az intézmények tehát olyan jó eszköznek tűnhetnek, amelyek most megmenthetik a bitcoint, mert hogyan lehetne másképpen elérni a BTC áremelkedését?
Emberi fajként szeretünk másokra támaszkodni, hogy segítsenek elérni céljainkat. Véleményem szerint ez azonban csak egy újabb történet, amely jelenleg nagyon csábítónak tűnik, és minél többször elismétlik, annál inkább hisznek benne.

Nincs szükség az intézményekre, de azért szívesen látjuk őket

Az intézmények valójában egyáltalán nem szükségesek. Valószínű, hogy a mai kriptoszférában többségben vannak jelen azok, akik megtapasztalták a 2017-es év eseményeit.
Semmilyen intézmény nem volt a képben (persze néhány kivétellel), a bitcoin ára mégis egy hónap alatt több ezer dollárral emelkedett. A 20K legutóbbi elérésénél 17 nap alatt 10 000 dollárral nőtt az árfolyam.
Ezt intézmények nélkül is elérte. Nem szabályozott tőzsdéken, átlagos kisbefektetőkkel is elérte.
A történelem világosan bizonyítja, hogy az intézményekre és azok áradatára nincs szükség. Szívesen látják őket ugyan a kriptovaluta-tulajdonosok, mert viszonylag gyorsan nagyon sok pénzt hozhatnak, de az a felfogás, hogy a kriptográfia jövője rajtuk áll, téves.
Személy szerint érdekesnek találom, hogy az ilyen történetek milyen gyorsan felhívják az emberek figyelmét. Ez valószínűleg csak spekuláció, ugyanis a befektetők attól tartanak, hogy nagy hibát követnek el, és az intézmények utáni ábrándozás belső békét biztosít számukra.

Olvastad már? Hogy profitálj akkor, ha a bitcoinnak alacsony a volatilitása?

Erre azonban nincs szükség. A kriptovaluták hihetetlenül értékes és rendkívül szükséges technológiának bizonyultak.
Ezért járnak sikerrel, és nem azért, mert JP Morgan vagy a Deutsche Bank akarja majd őket megvásárolni.
Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!