Újraindítja az uniós blokklánc-infrastruktúra projektet Belgium

-

Az ország kormánya szerint Belgium azt tervezi, hogy 2024 elején, az Európai Unió Tanácsának elnöksége alatt felgyorsítja az európai blokklánc-infrastruktúra fejlesztését.

A javaslat célja, hogy megkönnyítse az olyan hivatalos dokumentumok biztonságos tárolását, mint a vezetői engedélyek és az ingatlanok tulajdoni lapjai.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nyilvános blokklánc kifejlesztése egy páneurópai uniós infrastruktúra számára Belgium soron következő elnökségének négy prioritása között szerepel – mondta Mathieu Michel, az ország digitalizációért felelős államtitkára a Science|Businessnek november 21-én.

A további három kezdeményezés a mesterséges intelligencia (AI), az online anonimitás és a digitális gazdasághoz szükséges készségek kérdésével foglalkozik majd.

Michel javasolja az Európai Blokklánc Szolgáltatási Infrastruktúra (EBSI) projekt újraindítását, amelyet az Európai Bizottság 2018-ban hozott létre a 27 uniós tagállamot, valamint Norvégiát és Liechtensteint tömörítő Európai Blokklánc Partnerséggel együttműködve:

„Ez egy technikai projekt. Ha közös infrastruktúrát akarunk kiépíteni, annak európai és politikai projektté kell válnia”.

A megújult EBSI-t átneveznék Europeumnak, és olyan közigazgatási feladatokra használnák, mint például a jogosítványok és más dokumentumok hitelesítése az egész EU-ban.

Michel szerint a projekt a digitális euró infrastruktúrát is támogathatná.

A tisztviselő szerint fontos, hogy az uniós tagállamok által kifejlesztett nyilvános blokkláncot használjanak, nem pedig a magánalternatívákat:

„A biztonság, az átláthatóság és a magánszféra védelme szempontjából a blokklánc visszaadhatja a polgároknak az ellenőrzést a hozzájuk tartozó adatok felett”.

Jelenleg Olaszország, Horvátország, Lengyelország, Lengyelország, Portugália, Szlovénia, Luxemburg és Románia már csatlakozott az Europeum-tervhez. A projekt központja Belgiumban lesz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kripto és blokklánc körüli szabályozási konszolidáció folyamata stabilan halad.

Még november elején 47 nemzeti kormány közös ígéretet tett arra, hogy „gyorsan átültetik” a kriptoeszköz-jelentési keretrendszert (CARF), az adóhatóságok közötti automatikus információcserére vonatkozó új nemzetközi szabványt, a hazai jogrendszerükbe.

Olvastad már? A SEC ismét beperelte a Krakent, a kriptotőzsde ezúttal viszont felveszi a harcot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!