A SEC ismét beperelte a Krakent, a kriptotőzsde ezúttal viszont felveszi a harcot

-

Az amerikai tőzsdefelügyelet idén már másodszor is bíróság elé vinné a nagy kriptotőzsdét, a Kraken szerint viszont most rossz lóra tett, a jelenlegi vádjai érvénytelenek.

Februárban a hatóság eljárást indított a tőzsde staking szolgáltatása miatt, és akkor a Kraken 30 millió dolláros büntetést kapott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A mostani vádak alapján a tőzsde engedélyek nélkül működteti a kereskedőplatformját, pedig a törvény szerint megfelelő jogosítványokkal kellene rendelkeznie ehhez.

A Kraken viszont megosztotta a nyilvánossággal, hogy most miért tévedett hatalmasat a hivatal.

„A SEC szerint a Kraken 2018 óta működik tőzsdeként, váltóként, és elszámolóként, mégpedig bármiféle engedély nélkül, holott a törvények alapján szüksége lenne ilyenre. A Kraken üzletmenete, a belső eljárásrend hiányosságai, és a nyilvántartások laza kezelése kockázatokat jelentenek a felhasználóikra.”

A SEC azzal is megvádolta a tőzsdét, hogy összevegyíti az ügyfélpénzeket a saját vagyonával, hiszen a működési költségeket ugyanazokról a számlákról fizetik, amelyeket a felhasználói pénzek tárolására használnak.

Ha mindez nem lenne elég, a hivatal emberei még azt is felvették a listára, hogy a Kraken értékpapírokat is listáz.

A SEC emiatt nagy büntetéseket akar kiszabni, amelyek arányban vannak a tőzsde bevételeivel, és azokra még kamatot is akar számolni.

Elszabadul a kraken

A SEC bejelentését követően a tőzsde kiadott egy nyilatkozatot, amelyben elmondták, hogy gyakorlatilag a vádpontok egyikével sem értenek egyet, mert nem igazak, és szíves örömest be is bizonyítják ezt a bíróságon.

„A tőzsde ellen felhozott vádak között nem szerepel csalás, piacmanipuláció, ügyfélvagyon elvesztése hekkelés vagy biztonsági hiányosság miatt, és nem szerepel a pénzügyi kötelezettségek elmulasztása sem. A hivatalnokok nagy számokkal dobálóznak, de egyetlen egy esetet sem neveznek meg, amikor a pénzeket hűtlenül kezeltük volna. Nincs piramisjáték, elégtelen fedezeti tartalék, vagy elhanyagolt nyilvántartás. Nem is írhatnának ilyen, mert egyik sem lenne igaz.”

Dave Ripley, a Kraken ügyvezetője a közösségi médiában nyilatkozott az ügyről, és elmondta, semmiben sem értenek egyet a SEC vádjaival, még abban sem, hogy a platformon értékpapírokat listáznának, így nincs más lehetőségük, minthogy ezt a bíróságon is bebizonyítsák.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ripley arra is rávilágított, hogy a SEC elszeretettel hangoztatja, hogy a tőzsdéknek egyszerűen csak regisztráltatni kellene magukat, de a valóság az, hogy a SEC még csak ki sem dolgozta ennek a regisztrációnak a menetét, így a tőzsdék ezt nem tudják megtenni akkor sem, ha akarják.

Olvastad már?  Élesben tesztelik a Hong Kongi digitális dollárt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!