A Binance több mint 1 milliárd dolláros kiáramlást regisztrált

-

A Binance 24 óra alatt 1,01 milliárd dolláros kiáramlást tapasztalt, az OKEx pedig 152 millió dolláros nettó beáramlásnak volt részese.

A Binance, a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéje 24 óra alatt jelentős, több mint 1 milliárd dolláros kiáramlást tapasztalt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Erre a fejleményre azután került sor, hogy a korábbi vezérigazgató, Changpeng „CZ” Zhao bűnösnek vallotta magát a pénzmosással kapcsolatos vádakban, és 4,3 milliárd dolláros egyezséget kötött az amerikai igazságügyi minisztériummal.

A Binance jelentős kiáramlással és likvidálással néz szembe

A DeFi TVL aggregátor DefiLlama adataiból kiderül, hogy a Binance jelentős, összesen 1,01 milliárd dolláros kiáramlást tapasztalt az elmúlt 24 órában.

Ez 703 millió dolláros nettó kiáramlást jelentett az elmúlt héten.

A közelmúltbeli kiáramlások ellenére a Binance az elmúlt hónapban még mindig 1,68 milliárd dollár nettó beáramlást könyvelhetett el, amivel a DeFiLama által követett összes központosított kriptotőzsde között vezető helyen áll.

Az OKEx viszont jelentős nyereséget könyvelhetett el, mivel a felhasználók átvándoroltak a Binance-ről.

A tőzsde az elmúlt napon 152 millió dolláros nettó beáramlást tapasztalt, ami a legmagasabb értéket jelenti a DeFiLama által megfigyelt összes központosított kriptotőzsde között.

Ráadásul a Binance elszámolását követően több mint 200 millió dollárnyi kriptofutures tétet likvidáltak.

A CoinGlass adatai szerint az elmúlt 24 órában 227 millió dollár értékű kripto határidős pozíciót likvidáltak, melynek közel 80%-át a bikás long pozíciók tették ki.

Több mint 67 millió dollár értékű Bitcoin long és short pozíciókat is tönkretettek, ami az elmúlt hónapok egyik legjelentősebb likvidálási eseményét jelenti.

Az Ethereum (ETH) határidős kereskedők 27 millió dolláros veszteséget szenvedtek el, míg a Solana SOL kereskedői 10 millió dolláros likvidálással szembesültek.

A Binance ökoszisztémához kapcsolódó BNB viszonylag kisebb, 6 millió dolláros likvidációt tapasztalt.

Figyelemre méltó, hogy a Binance kereskedői 99 millió dolláros likvidációt jelentettek, ami a legmagasabb a partnerek között, az OKEx pedig 62 millió dollárral szorosan követi őket.

binance
 

A Binance megegyezik az amerikai igazságügyi minisztériummal

A Binance és vezérigazgatója, Changpeng Zhao bűnösnek vallotta magát a pénzmosás elleni és az amerikai szankciók megsértésével kapcsolatos büntetőjogi vádakban.

Az amerikai igazságügyi minisztériummal kötött egyezség részeként a Binance jelentős, 4,3 milliárd dolláros bírságot fizet, Zhao pedig lemond vezérigazgatói tisztségéről.

CZ-t ezen felül 200 millió dolláros egyéni pénzbírsággal és legfeljebb 10 éves börtönbüntetéssel kell szembenéznie.

A Binance elleni vádak között pénzmosás, az amerikai szankciók megsértése és engedély nélküli pénzátutalási tevékenység folytatására irányuló összeesküvés szerepel.

A vállalat elismerte, hogy elmulasztotta a terrorista szervezetekkel – például a Hamász al-Kasszam Brigádokkal, az Iszlám Állammal és az al-Kaidával – kapcsolatos gyanús tranzakciók megelőzésére és bejelentésére vonatkozó kötelezettségét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A büntetőjogi vádak mellett a Binance két polgári perrel is szembenéz az Egyesült Államokban.

A Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) és a Securities and Exchange Commission (SEC) indította ezeket a pereket, amelyekben különböző jogsértéseket, többek között az ügyfelek vagyonának hűtlen kezelését, a pénzmosás elleni küzdelem megsértését és a kereskedési volumenek mesterséges felduzzasztását állítják.


Olvastad már? Ezek a kriptok az egekbe szökhetnek, ne hagyd ki!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!