Újabb szigorítás várható a francia kriptós törvények esetén

-

A francia politikusok nemrégiben megszavazták, hogy a kriptoipari cégeknek szigorúbb engedélyeztetési folyamaton kell végigmenniük.

Az új jogszabályok így jobban harmonizáltnak az általános Európai Uniós irányelvekkel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A törvényhozók 60,5%-a a szigorítás mellett szavazott, míg 39,5%-uk ellene tette le a voksát.

A Szenátus így elfogadta a tervezetet, amely ezután Macron elnökhöz kerül, akinek 15 napja van elfogadni, vagy visszaküldeni a képviselők elé.

Ha Macron aláírja, akkor a francia kriptós cégeknek sokkal szigorúbb szabályoknak kell megfelelni.

Többet kell tenni a pénzmosás ügyében, külön kell kezelni az ügyfelek pénzét a vállalat vagyonától, és új szabályok várhatók azon a téren is, hogy miről kell tájékoztatni a hivatalokat, milyen kockázatkezelési eljárásokat kell végrehajtani, hogy erősítsék a fogyasztóvédelmet.

Ezek a szabályok mindenesetre nem vonatkoznak 60 francia cégre, amelyek a Financial Markets Authority (AMF), az ország pénzügyi felügyeletének az égisze alatt regisztráltatták magukat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ezeknek a vállalkozásoknak az AMF szabályainak kell megfelelniük, amíg hatályba nem lép az egységes európai kriptopiaci szabályozás, a MiCA törvénycsomag.

Az új, szigorúbb szabályok azokra a cégekre vonatkoznak majd, amelyek idén július után indítják el a regisztrációs folyamatot.

A már korábban regisztrált 60 cég között ott van a Binance tőzsde is, amely a Binance Pay szolgáltatásán keresztül nemrégiben kezdett tesztüzembe az Ingenico fizetési szolgáltatóval együttműködve, hogy az üzletekben is lehetővé tegyék a kriptós fizetést.

A törvényhozók részéről a pénzügyi bizottság egyik tagja, Hervé Maurey indította el a folyamatot, hogy szigorítsanak a szabályokon, és eltöröljék a kedvezményt, amely szerint 2026-ig teljes regisztráció nélkül is műkö9dhetnének a kriptós cégek az országban.

Hasonló nézeteket vall a Bank of France kormányzója, Francois Villeroy de Galhau is, aki szintén szigorításra buzdította a képviselőket egy nemrégiben tartott beszédében.

Ahogyan a világ számos pontján, a franciáknál is azzal indokolják a politikusok az újabb törvényeket, hogy a közelmúltban nagy problémák merültek fel a kriptopiacon, és a lehető leghamarabb plusz szabályozásokat akarnak ezért bevezetni.

Az elképzelések alapján a MiCA egy jó kiindulópontot jelenthet majd a kontinens kriptós szabályai tekintetében, viszont Galhau úgy fogalmazott, hogy Franciaország nem várhat olyan sokat, és saját hatáskörben kellene törvényeket hoznia az engedélyezés tekintetében.

Az Európai Bizottság elméletileg áprilisban szavaz majd a MiCA tervezet végleges formájáról, és ha elfogadásra kerül, akkor a hatályba lépése valamikor 2024-ben várható.

Olvastad már? Bikák tartják életben a Ripple (XRP) jelenlegi szintjét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!