Újabb előrelépés a Bitfinex-pénzmosás gyanúsítottainak ügyében

-

A bíró előzetes letartóztatást rendelt el Ilya Lichtenstein ellen, arra hivatkozva, hogy a férfinak volt indítéka és eszköze a szökéshez, és szökésveszélyessé válhat.
A hírhedt 3,6 milliárd dolláros bitcoin (BTC) pénzmosási ügyben megvádolt férj-feleség duónak eléggé rosszul sikerült a valentinja.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy szövetségi bíró helybenhagyta a feleség Heather Morgan felfüggesztett szabadlábra helyezéséről szóló határozatot, míg a férjet, Ilya Lichtensteint előzetes letartóztatásba helyezték.
Beryl A. Howell, a kolumbiai szövetségi kerületi bíróság vezető bírája úgy döntött, hogy Lichtenstein rendelkezik a szökéshez szükséges motivációval és forrásokkal, ezért őrizetben kell tartani.
Eközben Morgannek sikerült teljesítenie a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit 3 millió dolláros óvadék ellenében.
A házaspárt képviselő ügyvéd tagadta a szökés motivációját, és azzal érvelt, hogy annak ellenére, hogy tavaly óta nyomozás alatt állnak, a házaspárnak nem volt terve elhagyni az országot, családi kötelékeikre és jövőbeli terveikre hivatkozva – számolt be a NYT.
Az ügy elsőrendű vádlottjait azzal gyanúsítják, hogy a Bitfinex kriptotőzsdéről 2016-ban ellopott 119.754 BTC-ből 94.000 BTC-t mostak tisztára, amelynek becsült értéke mai árfolyamon több mint 5,1 milliárd dollár.
Az első nyomozás nem talált kapcsolatot a duó és a 2016-os pénzlopás között. Azonban kiderült, hogy aktívan részt vettek a pénz tisztára mosásában egy kifinomult hálózat segítségével.
Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DoJ) a Lichtenstein birtokában lévő, a hackkel kapcsolatos 94.000 BTC-t foglalt le, ezzel ez volt a legnagyobb kriptolefoglalás az ügynökség történetében.
A DoJ először 25.000 BTC-t követett vissza a Bitifinex-hackből a házaspár által ellenőrzött pénzügyi számlákhoz, majd később összesen 3,6 milliárd dollár értékű BTC-t foglalt le tőlük.

A legnagyobb Bitcoin-hack máris trendi témává vált a közösségi körökben, és a Netflix, az online streamingóriás már be is jelentett egy új dokumentumfilm-sorozatot, amely a házaspár lopásáról és pénzmosásáról szól.

Olvastad már? Befektetés egy vacsora árából?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!