Túlfűtött emelkedés? 3 aggasztó jel mutatkozott meg a bitcoin számára

-

Egyre több az amerikai vásárló, de az ázsiai piacokon a túlhevülés jele látható.

A bitcoin árfolyama szerdán a 35.000 dollárt is átlépte, miután az amerikai piacok hatalmas vásárlásokba kezdtek a Coinbase tőzsdén.
Azonban a határidős piacok finanszírozási rátája is kezd emelkedni a nyílt szerződésekkel együtt.
A magas finanszírozási arány, az ázsiai bálnák eladásai és a nyílt szerződések száma mind egy rövid távon vett korrekció jeleit mutatja.

Mi a valószínűbb, egy korrekció vagy további növekedés?

Andrew Kang, a Mechanism Capital elemzője elmondta, hogy ismét rekordmagasan áll a nyílt szerződések száma a határidős piacokon.

„11 milliárd dollárra emelkedett a nyílt szerződések száma. A kereskedőknek éves szinten több mint 5 milliárd dollárt kellene fizetniük, hogy nyitva tartsák long szerződéseiket.”

Az a baj, hogy túl sokan longolnak a piacokon. A long azt jelenti, hogy valaki hitelből vásárol bitcoint a derivatíva piacokon.
A finanszírozási arány már a 0,15%-ot is átlépte. Ennek átlagosan 0,01% körül kellene lennie, tehát jelenleg 15-ször magasabb az átlagnál.
A finanszírozás próbálja kiegyensúlyozni a piacokat. Nyolcóránként a long és short szerződések fizetnek egymásnak. A longok fizetnek a shortolóknak, ha túl sok a long és fordítva.
A 0,15-ös arány azt jelzi, hogy nagyon túlhevült a piac, és túl sok a long szerződés.
Ennek egy long squeeze lehet a következménye, ami azt jelenti, hogy sok long szerződésnek módosítania kell pozícióját, ha esik az árfolyam.
Ha továbbra is ilyen magas lesz a nyílt szerződések száma, akkor egy nagyobb esés is elképzelhető.
Az elmúlt hetek során az ázsiai bálnák is eladásokba kezdtek. A CryptoQuant adatai alapján hatalmas mennyiségű bitcoin utaltak be a Bithumbra, Dél-Korea legnagyobb kriptotőzsdéjére.
Mindazonáltal továbbra is érvényes több bika tényező, köztük a hashráta állapota is. Az IntoTheBlock adatai alapján bitcoin hashrátája folyamatosan újabb magaslatokba emelkedik.

„A bitcoin továbbra is rekordokat dönt, január 5-én a 35.700 dollárt is áttörte az árfolyam. A bitcoin már 74,9%-ot emelkedett korábbi csúcsához képest. Ha tovább folytatódik az emelkedés, akkor a hashráta is folyamatosan rekordokat fog dönteni.”

Érdemes figyelni a Coinbase-t

A közeljövőben a Coinbase-ről történő kiutalások lehetnek az egyik legfontosabb mérőszámok a bitcoin számára.
A nagy kiutalások általában intézményi vásárlókat jeleznek, mivel az intézmények és tehetős befektetők általában nem centralizált oldalakon tárolják vagyonukat.


Ki Young Ju, a CryptoQuant vezérigazgatója elmondta:

„Január 2-án rekordmagasan álltak a Coinbase-kiutalások. Úgy tűnik, hogy az intézmények még 30 ezer dollár fölött is vásároltak, tehát még nincs vége a bika piacnak.”

Ha továbbra is sok kiutalás lesz, akkor lehet, hogy elmarad a zuhanás.

Olvastad már? A Bitcoin blokkláncán mostanra közel 10 billió dollár fordult meg

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!