Egyre több az amerikai vásárló, de az ázsiai piacokon a túlhevülés jele látható.

A bitcoin árfolyama szerdán a 35.000 dollárt is átlépte, miután az amerikai piacok hatalmas vásárlásokba kezdtek a Coinbase tőzsdén.

Azonban a határidős piacok finanszírozási rátája is kezd emelkedni a nyílt szerződésekkel együtt.

A magas finanszírozási arány, az ázsiai bálnák eladásai és a nyílt szerződések száma mind egy rövid távon vett korrekció jeleit mutatja.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Mi a valószínűbb, egy korrekció vagy további növekedés?

Andrew Kang, a Mechanism Capital elemzője elmondta, hogy ismét rekordmagasan áll a nyílt szerződések száma a határidős piacokon.

„11 milliárd dollárra emelkedett a nyílt szerződések száma. A kereskedőknek éves szinten több mint 5 milliárd dollárt kellene fizetniük, hogy nyitva tartsák long szerződéseiket.”

Az a baj, hogy túl sokan longolnak a piacokon. A long azt jelenti, hogy valaki hitelből vásárol bitcoint a derivatíva piacokon.

A finanszírozási arány már a 0,15%-ot is átlépte. Ennek átlagosan 0,01% körül kellene lennie, tehát jelenleg 15-ször magasabb az átlagnál.

A finanszírozás próbálja kiegyensúlyozni a piacokat. Nyolcóránként a long és short szerződések fizetnek egymásnak. A longok fizetnek a shortolóknak, ha túl sok a long és fordítva.

A 0,15-ös arány azt jelzi, hogy nagyon túlhevült a piac, és túl sok a long szerződés.

Ennek egy long squeeze lehet a következménye, ami azt jelenti, hogy sok long szerződésnek módosítania kell pozícióját, ha esik az árfolyam.

Ha továbbra is ilyen magas lesz a nyílt szerződések száma, akkor egy nagyobb esés is elképzelhető.

Az elmúlt hetek során az ázsiai bálnák is eladásokba kezdtek. A CryptoQuant adatai alapján hatalmas mennyiségű bitcoin utaltak be a Bithumbra, Dél-Korea legnagyobb kriptotőzsdéjére.

Mindazonáltal továbbra is érvényes több bika tényező, köztük a hashráta állapota is. Az IntoTheBlock adatai alapján bitcoin hashrátája folyamatosan újabb magaslatokba emelkedik.

„A bitcoin továbbra is rekordokat dönt, január 5-én a 35.700 dollárt is áttörte az árfolyam. A bitcoin már 74,9%-ot emelkedett korábbi csúcsához képest. Ha tovább folytatódik az emelkedés, akkor a hashráta is folyamatosan rekordokat fog dönteni.”

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Érdemes figyelni a Coinbase-t

A közeljövőben a Coinbase-ről történő kiutalások lehetnek az egyik legfontosabb mérőszámok a bitcoin számára.

A nagy kiutalások általában intézményi vásárlókat jeleznek, mivel az intézmények és tehetős befektetők általában nem centralizált oldalakon tárolják vagyonukat.

Ki Young Ju, a CryptoQuant vezérigazgatója elmondta:

„Január 2-án rekordmagasan álltak a Coinbase-kiutalások. Úgy tűnik, hogy az intézmények még 30 ezer dollár fölött is vásároltak, tehát még nincs vége a bika piacnak.”

Ha továbbra is sok kiutalás lesz, akkor lehet, hogy elmarad a zuhanás.

Olvastad már? A Bitcoin blokkláncán mostanra közel 10 billió dollár fordult meg

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.