A Bitcoin blokkláncán mostanra közel 10 billió dollár fordult meg

-

Hamarosan újabb mérföldkövet teljesít a Bitcoin így kicsivel több, mint egy évtizeddel a létrehozása után. Az összesen átutalt összeg mennyisége nemsokára eléri a 10 billió dolláros értéket.

Az utóbbi időben főleg az Ethereum és a defi van reflektorfényben, mint komoly változást előidézhető dolgok.
Ennek ellenére a Bitcoin, mint vagyontovábbító eszköz, egyelőre messze előttük jár a feldolgozott utalások értékét tekintve.

Miután decemberben megdöntötte az eddigi árfolyamrekordját, nemsokára újabb csúcsdöntést láthatunk az első kriptopénztől.
A Glassnode adatai alapján a blokklánc 2009-es indulása óta eltelt időben már majdnem 10 billió dollárnyi utalás történt a hálózaton keresztül.


A tranzakciós volumen növekedése főleg két faktornak köszönhető. Az első, hogy 2013 óta hatalmasat növekedett a BTC érfolyama.
Akkoriban nagyjából 50 ezer tárca létezett, az ár pedig 790 dollár körül mozgott. Akkoriban sem ment ritkaságszámba, hogy sok száz, vagy sok ezer coint utaltak egyszerre, ez pedig alaposan megnövelte a tranzakciók összértékét. A mostani árak mellett pedig hatalmas ugrást okoz egy-egy bálna-tranzakció.
A másik faktor, amely fokozatosan növeli a tranzakciós értékeket, az a terjedés. Egyre többen hallanak a bitcoinról, és kezdik el használni.
2013 óta az aktív címek száma 50 ezerről egymillió fölé emelkedett, ez húszszoros növekedés. Ezek az új felhasználók vesznek, eladnak, utalásokat végeznek, ez pedig mind számít a feldogozott érték szempontjából.
A 2017-es bull run alaposan feltornázta ezt a mérőszámot, 2 billióval növelte meg alig egy év alatt. Azóta meglepő módon folyamatosan emelkedő trendben van a volumen, és ha ilyen ütemben folytatódik, még januárban átléphetjük a 10 billió dolláros határt.

A bitcoin még most sem számít globális tartalékvalutának, és a tranzakciós díjak is nagyon magasak, hacsak nem százezer dolláros nagyságrendben utal valaki.
Figyelembe kell venni, hogy egy újfajta pénzügyi terméket látunk, amely az alig több, mint egy évtizedes létezése alatt már 10 billió dollárnyi értéket kezelt. Nehéz úgy érvelni, hogy ez nem is olyan nagy dolog.

Olvastad már? Ismét beindult a defipiac, rekordot döntött a SushiSwap forgalma

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!