Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital alapítója szerint a bitcoin árfolyama többféleképpen is elérheti a 400.000 dollárt. A Fehér Ház korábbi kommunikációs igazgatója január 4-en a „The What Bitcoin Did” podcastban beszélt a kriptovalutáról.

„Szerintem a bitcoin olyan, mint az Amazon a 2000-es évek elején. Ott van, nyerő dolog, de még mindig gyerekcipőben jár. Ha 97-ben vagy 02-ben ránéztél az Amazon részvényárfolyamára, akkor úgy tűnt, mintha már lemaradtál volna róla. Majd az egész egy kis részvényből egy hatalmas vállalattá alakult.”

Mióta az árfolyam 400 dollárról egészen 27.000 dollárig ment, sokan mondták, hogy már késő beszállni.

„Erre az a válaszom, hogy nem, igazából még nagyon korai lenne. Ennek oka, hogy még mindig nem teljesen elfogadott, továbbra is nehezebb vásárolni belőle, mint egy részvényt vagy ETF-et, és még nincs rá megfelelő szabályozás. Tetszik, ahol tartunk, úgy gondolom, hogy kereszteződéshez értünk.”

Scarmucci elmondta, hogy Jeff Bezos cége „már biztosan nem fog nulláig zuhanni”, ahogyan a bitcoin sem. Még ha valaki 5 dolláros árfolyamon vásárolt 15.000 bitcoint (vagy 10.000 bitcoinnal fizetett ki pár pizzát), még akkor is az elterjedés második fázisában vagyunk.

„És, ha a Fidelity, Vanguard, MassMutual, Ray Dalio 1%-kal beszáll, akkor 300.000-400.000 dollárig mehet az árfolyam.”

Továbbá, már „átléptük a bitcoin kritikus tömegét”, és idővel szabályozni fogják, akár azért, mert a bitcoin átveheti az amerikai dollár vezető szerepét. Ez további volatilitáshoz vezethet, de ez nem jelent kockázatot.

„A volatilitás teljen más, mint a kockázat. A volatilitás teljesen elfogadható ha türelmes vagy és érted az alapokat. Ha 23 évig Amazon-tulajdonos voltál és elfogadtad az 50%-os eséseket, de tisztában voltál a cég alapjaival, akkor nem ért kockázat.”

„Nem látom, hogy a kormány ki tudná lőni a bitcoint. Ez már egy élő organizmus a digitális világban. És ez így is marad, függetlenül attól, hogy tetszik-e a kormánynak vagy sem.”

Olvastad már? Viharos éjszakán vagyunk túl, napsütésre vár a kriptovilág

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂