Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

-

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként.

A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta költségvetési hiányának kezelése, és a pénzügyi tranzakciók szabályozásának megváltoztatását javasolja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg jelentése szerint, amely a javasolt változtatásokat idézte, a tranzakciós adó kivetése a kriptokereskedelemre jelentős szerencsét hozhatna a nehéz gazdasági körülmények között:

„A minisztérium 0,03%-os tranzakciós adó kivetését fontolgatja a kriptokereskedelemre, amely népszerűvé vált a török lakossági befektetők körében, akik a líra gyengesége és a féktelen infláció elleni fedezetet keresik. A lépés a hivatalos előrejelzések szerint évente 3,7 milliárd líra bevételt hozna.”

A tranzakciós adót, ha bevezetik 7 milliárd dollárt hozhat

A török kormány által javasolt adóreformok várhatóan 226 milliárd líra (7 milliárd dollár) bevételt hoznak, ami az ország bruttó hazai termékének nagyjából 0,7%-ának felel meg.

A Mehmet Simsek vezette pénzügyminisztérium június végére elkészítette a jogszabálytervezetet a parlamenti vitára.

A 0,03%-os tranzakciós adó célja, hogy kihasználja a kriptokereskedés növekvő népszerűségét az infláció és a valuta leértékelődése ellen fedezetet kereső török befektetők körében.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A reformok az elmúlt két évtized legnagyobb adóváltoztatását jelentenék Törökországban.

Noha korábban tagadta, hogy megadóztatná a kripto és a tőzsdei nyereséget, a török kormány most célzott tranzakciós adókat fontolgat az átfogó pénzügyi szabályozás biztosítása érdekében.

Június 5-én Simsek kijelentette, hogy Törökország célja, hogy „egyetlen területet sem hagyjon adózatlanul, hogy igazságosságot és hatékonyságot biztosítson az adózás terén”.

A korábban elutasított kripto- és részvényadóztatási tervek azzal a kis kikötéssel érkeztek, hogy „nagyon korlátozott” tranzakciós illetékeket javasolnak.

Recep Tayyip Erdogan elnök parlamenti többséggel rendelkező kormánypártja várhatóan elfogadja a törvényjavaslatot, és hatályba lépteti az új, 0,03%-os tranzakciós adót.A tranzakciós adók bevezetésére tett korábbi kísérletek azonban jelentős visszhangot váltottak ki, és a mostani törekvés során politikai viták várhatóak.

Olvastad már? A kriptopiac megosztott: Bitcoin korrekció vagy bikás fordulat a horizonton?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!