Továbbra is elérhetők a privacy coinok a Binance platformján

-

A tőzsde a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy az európai szabályokkal összhangban leveszi a listájáról a különböző privacy coinokat.

Most viszont bejelentették, hogy egyelőre elhalasztják ezt a lépést, az iparágból és a kereskedőktől érkező visszajelzések alapján.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az eredeti tervek alapján több európai országban blokkolva lett volna a privacy coinok elérhetősége a tőzsdén, a körülmények és a szabályok újbóli vizsgálata után viszont örülhetnek a kereskedők, nem csökken az elérhető kriptók száma.

Múlt hónapban kapták a hírt a francia, spanyol, olasz és lengyel felhasználók, hogy a Binance 12 privacy coint fog levenni a platformjáról.

Az ilyen tokenek kódja többé-kevésbé megakadályozza, hogy a pénzmozgás nyomon követhető legyen, így tudják biztosítani a magánszféra megőrzését a birtokosaik számára.

A listán a dash, xvg, beam, xmr, nav, firo, zen, scrt, zec, pivx, dcr és a mob coinok szerepeltek, ezektől terveztek megválni.

A tőzsde arra hivatkozott, hogy az említett négy országban a helyi szabályozás megköveteli, hogy ne biztosítsák a kereskedést a privacy coinok számára, és olyan szinten monitorozzák a pénzmozgást, amely ezekkel a kriptókkal nem lehetséges.

A Binance viszont most újból megvizsgálta a lehetőségeit, és a delistázás elhalasztása mellett döntött.

„Mind a közösség, mind a projektek fejlesztőcsapatai értékes visszajelzéseket adtak, így újra tudtuk értékelni, hogy a platformunkon elérhető privacy coinok, és azok kereskedése hogyan egyeztethető össze az Európában érvényes szabályozói elvárásokkal.”

A tőzsde elmondta, hogy néhány coin kereskedelme blokkolva lesz, például az xmr, beam, vagy a firo.

Más projektek, mint például az xvg nem érintettek ebben a kérdésben. A Secret Network, valamint hat más előzőleg megnevezett coin is nyilvánosan megosztotta a közösségével, hogy továbbra is megtalálhatók lesznek a Binance felületén.

Az EU-ban hamarosan bevezetésre kerül a közelmúltban megszavazott kripto-szabályozási törvénycsomag, a MiCA.

Ez megfelelően részletes szabályokat tartalmaz a kriptoipar működéséhez, ráadásul emellett a tisztviselők további jogszabályokat is megalkottak, amelyek lehetővé teszik, hogy a lakosság kriptotranzakcióit is meg tudják figyelni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az úgynevezett travel rule pedig a digitális eszközökre is érvényes.

A Binance a közelmúltban vonult ki a holland piacról, elindította a ciprusi regisztrációjának a visszavonását, és az angliai hatóságoktól kapott pénzügyi engedélyeit is visszaadta.

Az USA esetében pedig a helyi tőzsdefelügyelet, a SEC folytat eljárást a tőzsde ellen, az értékpapír-törvények állítólagos megsértése miatt, így a platform egyre növekvő jogi nyomás alatt kénytelen működni.

Olvastad már? A kriptoközösség elvesztette a stablecoinokba vetett hitét?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!