Tom Lee: a bitcoin még mindig túl kicsi az intézmények számára

-

A bitcoin értéke a 8000 dollár fölötti szinten tartotta magát az elmúlt napok során. Úgy tűnik, hosszú távon is ilyen árfolyamra kell számítanunk.
A Bakkt határidős piacok indulása nagy csalódás volt. Egyes piaci szakértők szerint a bitcoin és a kripto még mindig túl kicsi ahhoz, hogy az intézmények komolyabb érdeklődést mutassanak feléjük.

A bitcoin tartja a támaszszintet

A bitcoin értéke 8230 dolláros csúcsosodott ki az elmúlt pár órában a Tradingview.com szerint. Nem nagyon volt mozgás 8 ezer dollár fölé a 11 napja történt hatalmas esés óta. Napközben 8110 dollárig esett az árfolyam, de azóta tartja magát.
Egy halálkereszthez közeledünk a napi grafikonon, a három hónapos hanyatlás folytatódik és nincs jel arra, hogy ez megfordulna.
A heti gyertya még nem zárult, de a „Crypto Fibonacci” nevű elemző szerint döntésképtelenségre mutat:

„A gyertya még nem zárult, de úgy tűnik, hogy egy Doji fog kirajzolódni (döntésképtelenség). (…) A következő hét érdekes lehet.”


Az alacsony forgalom miatt azonban a bitcoin értéke egy ideig kötött maradhat. A kriptopénzek összértéke jelenleg 220 milliárdon áll, amely körülbelül megegyezik azzal, amikor a múlt héten oldalazott a legtöbb digitális valuta.

A kripto túl kicsi a nagyfiúk számára

Elképzelhető, hogy a jelentős intézményi kereskedők érdeklődésének hiánya miatt nem emelkedett a bitcoin értéke. A siralmas piaci állapotok azért jöhettek létre, mert ugyanazok a pénzek kerülnek ki és be a piacokra, ahogy a rövid távú kereskedők eladják és visszaveszik ugyanazokat a koinokat.
Tom Lee, kriptotámogató, a Fundstrat Global Advisor vezetője nemrég megosztotta véleményét az intézmények alacsony érdeklődéséről.

 „A kriptopénzek terén létezik egy mechanikai probléma az infrastruktúra terén, de lehet, hogy már a piac mérete is probléma.”

Lee hozzátette, hogy a kripto túl pici az intézményi világ számára, ha összehasonlítjuk a 9 billió dolláros arany, a 66 billiós tőzsde vagy a 86 billiós kötvénypiacokhoz képest.
Hozzátette, hogy az amerikai állampolgárok nagyjából 1%-a rendelkezik bitcoinnal, amit egyelőre inkább hobbinak tartanak, így az nem vonzza a jelentős intézményeket.

Olvatsad már? A PayPal elhagyhatja a Facebook Libra projektet?

A szabályozottság továbbra is bizonytalan – főleg az USA-ban, ahol a törvényhozók előszeretettel halogatnak. Mindez szintén nem lehet vonzó a befektetők számára, akik általában elsősorban biztonságot és stabilitást keresnek befektetésük számára.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!