Több tucat számítógépen bányászhatott Satoshi Nakamoto a kezdetekben

-

Sergia Dermain Lerner – az a kutató, aki a korai bitcoinbányászok szokásait kutatva vált híressé – a Satoshi Nakamoto által bányászott blokkok különlegességeire hívta fel a figyelmet.

A szakértő most a Cointelegraph-hoz juttatta el legújabb felfedezéseit. Kutatását a blokk nonce mezejének rendhagyó mintázatára alapozta a „legkisebb helyiértékű bájt” (LSB) tekintetében.

Idén júniusban Lerner egy blogbejegyzésben korábbi, 2013-as vizsgálatát taglalta bővebben. Mint mondta, ismeretlen okokból a blokkintervallumok első öt percében Satoshi tartózkodott a bányászattól. Más kutatók szintén kitértek Lerner kutatására.

A TechMiX arra jött rá, hogy Satoshi által bányászott blokkokat öt csoportra oszthatjuk az LSB nonce értékeinek gyakorisági eloszlása alapján.

A nonce minden egyes, a „rejtvény” megoldására tett kísérlet során megnövekedik. Satoshi felszerelése azonban látszólag nem használta ki a teljes, rendelkezésre álló nonce helyet, mindössze egy korlátozott részre fókuszált.

Lerner legutóbbi kutatása azt jelzi, hogy Satoshi ehelyett csökkentette a nonce értékét.

Kiderült, hogy az újrabányászás erős tendenciát mutat a Patoshi bányászalgoritmusban arra, hogy magasabb nonce-t válasszon, amikor beolvassa a belső nonce-t. Ez a tény arra utal, hogy a nonce csökkent, ami ellentétben áll azzal, amit Satoshi a 0.1-es kliensverzióban csinált.

Ez még egy ennél is érdekesebb konklúzióhoz vezet, amely talán pontot tesz azon vita végére, milyen bányászfelszerelést használhatott Satoshi Nakamoto.

A helyzet úgy áll, hogy a Patoshi-mintázat egy 50, egymástól függetlenül működő bányászfarmot használhatott (vagy más, egymástól független rendszereket), és multi-threadinget alkalmazva csúcskategóriás CPU-kat alkalmazott.

Ha Lerner megállapításai helyesek, az nagyobb hitelességet kölcsönözne annak a feltevésnek, hogy Satoshi Nakamoto egyetlen személy volt, nem pedig egy csapat. Szintén megerősítené Craig Wright kijelentéseit is.

A magát a Bitcoin megalkotójának tartó informatikus ugyanis többször is azt állította, miszerint több tucat számítógépet használt a korai blokkok bányászására.

Olvastad már? Az érdeklődők majdnem 7 millió dollárt költöttek ETH Gasra a Uniswapen

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!