Az elemzők attól tartanak, hogy a dollár megsemmisíti a bitcoin bullish lendületét

-

A U.S. Dollar Index ralija közepette csökkent a bitcoin és az arany ára, melynek következtében az elemzők azon tűnődnek, vajon lelassítja-e majd az erős dollár a bitcoin lendületét.
Augusztus 21-én a bitcoin ára több mint 3%-kal csökkent, körülbelül 11.880 dollárról 11.511 dollárra a Coinbase-en. Ezzel párhuzamosan a U.S. Dollar Index elkezdett feléledni 4 hónapos visszaesése után.

Míg a dollár 1,3%-kal 92,28 dollárról 93,20 dollárra nőtt, a bitcoin és egyéb kriptovaluták, valamint az arany együttesen esni kezdtek. A dollár és a bitcoin közötti látszólag fordított arányosság azt jelezheti, hogy a gyengülő dollár részben kiválthatta a bitcoin nem régi raliját.

Vajon egy erős dollárrali megsemmisíti a bitcoin lendületét?

A bitcoin fekete csütörtökön bekövetkezett jelentős korrekciója óta az elemzők a legutóbbi bitcoinralit a gyengülő dollárnak tulajdonították.
A Kraken tőzsde kutatói a következőt írták:

„A sikereken túl a bitcoin korrelációja az #arannyal az egyéves csúcsra, 0,93-ra erősödött. Ez legutóbb akkor következett be, amikor a piacok a biztonságos vagyoneszközökbe menekültek a COVID-esetek számának növekedése, a kormányzati kiadások növelése, a vállalatok vegyes jövedelme, az inflációs félelmek és az amerikai dollár gyengülése miatt.”

Ellenkező esetben, ha a dollár irányt vált és megkezdődik ralija, a bitcoin konszolidációs szakaszának esélyei nőhetnek.
Az elmúlt 48 órában, miközben a US Dollar Index jobb eredményeket kezdett elérni, az arany ára szintén több mint 3,5%-kal esett vissza.
Az arany az utóbbi hetekben jelentősen megerősödött, melyet a globális gazdaság körüli növekvő bizonytalanság ösztönzött.
Scott Melker kriptokereskedő azt állította, hogy a bitcoin és a dollár közötti ellentétes kapcsolat impozánsabb, mint annak nem régi korrelációja a tőzsdével.
Megjegyezte:

„A bitcoin ellentétes kapcsolata a dollárral sokkal lenyűgözőbb, mint az a tény, hogy a tőzsdével korrelál.”

A dollár április óta alulteljesített olyan fő tartalékvalutákat, mint a japán jen, és az elemzők arra számítanak, hogy ha képes fenntartani erős lendületét, az negatív hatással lenne az aranyra és az amerikai dollárra is.

A dollár rövid távú jövője

A CMC Markets UK vezető piaci elemzője, Michael Hewson szerint a dollár fellendülése az arany sikereinek gyengülését okozza.
Hewson a következőt mondta:

„Az amerikai dollár fellendülése az aranyárak gyengeségére is hatással volt, amely tényező hamar eltűnt, és az árak jelenleg unciánkénti 1.920 dollár támasz körül mozognak. A Federal Reserve által alkalmazott további monetáris ösztönzőintézkedések ütemének köszönhetően megújult bizonytalanságnak is része van a történésekben.” 

A Skew adatai azt is megmutatják, hogy a bitcoin és az arany között az utóbbi hetekben új korreláció mutatkozott. Ha a bitcoin és a nemesfém árai továbbra is párhuzamosan változnak, növekszik annak valószínűsége, hogy az erősödő dollár okozza a bitcoin visszaesését.
Karl Schamotta, a Cambridge Global Payments fő piaci stratégája azt állította, hogy a dollár esetében „short squeeze-ről” lehet szó.
Így magyarázta el:

„Egy kis lazítást lehet megfigyelni a short dollárkereskedelemben, amely az utóbbi hónapokban különösen erős lendületet kapott.”

A dollár short squeeze, a közelgő ösztönzőintézkedések és a növekvő gazdasági bizonytalanság együttállása hozzájárul a dollár fellendüléséhez, ám felmerül a kérdés, hogy ez a trend rövid távon, vagy hosszú távon fog-e kitartani.

Olvastad már? A Bloomberg elemzője szerint további emelkedésre számíthat a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!